Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Bucovina de Munte”, Ioan Bogdan Codreanu, a anunţat că agenţii economici şi persoanele fizice autorizate din zece localităţi rurale care fac parte din această structură au la dispoziţie o finanţare europeană neramburasabilă de 375.000 de euro pentru proiecte ce au în vedere dezvoltarea economiei rurale. Ioan Bogdan Codreanu a spus că recent a fost lansată prima sediune de proiecte în cadrul Măsurii 221, „Dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale, precum şi creşterea competitivităţii IMM-urilor din sectorul industriei prelucrătoare prin implementarea de noi tehnologii”. Ioan Bogdan Codreanu a explicat că proiectele pentru obţinerea finanţărilor în cadrul acestei măsuri pot fi depuse până pe data de 13 decembrie a.c., ora 16:00, la sediul GAL „Bucovina de Munte” din municipiul Câmpulung Moldovenesc. El a mai spus că suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul măsurii 221 este de maxim 75.000 Euro/proiect şi de maxim 50.000 Euro/proiect în cazul investiţilor non-agricole ai căror beneficiari sunt persoane fizice autorizate. De asemenea, Valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăşi suma de maxim 150.000 Euro/proiect pentru investiţii în activităţi agricole; maxim 88.235 Euro/proiect pentru proiecte care prevăd activităţi de producţie non-agricole; maxim 107.142 Euro/proiect pentru investiţii care prevăd alte activităţi non-agricole; maxim 58.823Euro/proiect pentru proiectele care prevăd activităţi de producţie non-agricole şi au ca beneficiari persoane fizice autorizate şi maxim 71.428 Euro/proiect pentru investiţii care prevăd alte activităţi non-agricole şi au ca beneficiari persoane fizice autorizate.

Ioan Bogdan Codreanu a declarat că sprijinul public acordat pentru proiectele din cadrul măsurii 221 va fi de până la 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţii în activităţi agricole; de până la 85% din totalul cheltuielilor eligibile în cazul în care proiectele prevăd activităţi de producţie non-agricole şi de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile în cazul altor activităţi non-agricole.

Codreanu a precizat că informaţii suplimentare cu privire la aceste finanţări se pot obţine de la sediul Grupului de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”, precum şi de pe pagina de internet www.bucovinademunte.ro.

Proiectele pot fi depuse de agenţii economici din localităţile Pojorâta, Sadova, Vatra Moldoviţei, Vama, Breaza, Moldova Suliţa, Izvoarele Sucevei, Fundu Moldovei, Frumosu şi Moldoviţa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava