Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că municipiul Vatra Dornei a primit peste un milion de euro de la Guvernul României pentru sistemul de termoficare. Gheorghe Flutur a declarat că printr-o Hotărâre de Guvern, municipiului Vatra Dornei i-a fost alocată o sumă de 4,805 milioane de lei (48,05 miliarde de lei vechi) în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat al populației. Banii sunt alocați din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului. „Este o nouă Hotărâre de Guvern foarte bună pentru județul Suceava. Iată că în urma demersului făcut de noi în urmă cu peste o lună în urmă la Guvern, deja Vatra Dorna primește sumele pe care le-am solicitat. Vatra Dornei va reuși să iasă din această iarnă cu acest ajutor pentru încălzire foarte consistent pentru achiziționarea combustibilului necesar funcționării centralei termice. Și pot să spun că actualul Guvern condus de Dacian Cioloș a fost corect și generos cu solicitările Sucevei, ori de câte ori am cerut ceva punctual și cu argumente”, a declarat Gheorghe Flutur. El a amintit că la începutul lunii octombrie a.c., administrația județeană a transmis o solicitare Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în care s-au adus argumente clar că municipiul Vatra Dornei are nevoie de o sumă de 4.805.280 de lei pentru achiziția de combustibil în vederea producerii în această iarnă a energiei termice pentru populație, instituțiile publice și agenții economici racordați la sistemul centralizat de termoficare. În solicitarea respectivă se preciza că Primăria Vatra Dornei se afla într-o acută criză financiară generată în special de scăderea veniturilor proprii, diminuarea sumelor alocate pentru echilibrarea bugetului local sau acumularea unor restanțe semnificative către furnizorii de combustibil pentru centrala termică.

Gheorghe Flutur a ținut să mai precizeze că prin alocarea sumei solicitate de 4,8 milioane de lei, Guvernul condus de Dacian Cioloș a dovedit din nou că sprijină rezolvarea problemelor din județul Suceava. Flutur a subliniat că acest ajutor de la Guvern este extrem de important, în condițiile în care combustibilul existent mai asigura furnizarea agentului termic în Vatra Dornei doar pentru o perioadă de 50 de zile. „După ce Consiliul Județean Suceava a alocat recent circa cinci miliarde de lei vechi, iară că Executivul alocă o sumă de 10 ori mai mare pentru Primăria Vatra Dornei. Alocarea acestei sume deblochează în totalitate situația financiară a primăriei, și dă șanse pentru alte proiecte pe care Vatra Dornei le poate realiza. Și încă o dată avem argumente că există înțelegere și pentru județul Suceava din partea Guvernului Cioloș, și asta se vede în fiecare zi”, a spus Flutur. Astfel, el a ținut să reamintească faptul că zilele trecute, Guvernul condus de Dacian Cioloș și-a dat acordul în mod oficial pentru ca investiția în drumul expres de la Siret la Pașcani să demareze din județul Suceava în anul 2017.

Contactat telefonic, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a remarcat faptul că suma primită de la Guvern acoperă atât plata restanțelor către furnizorii de combustibil, dar și asigurarea căldurii în municipiu până la finalul acestui sezon rece. Ilie Boncheș a declarat că banii sunt suficienți pentru achiziționarea de combustibil, inclusiv CLU, pentru a asigura furnizarea agentului termic în cele mai bune condiții chiar și atunci când temperaturile vor fi extrem de scăzute. „Cu acești bani trecem liniștiți de iarna aceasta. Chiar dacă iarna este lungă la Vatra Dornei, acest lucru nu ne mai sperie acum”, a spus Ilie Boncheș. El a arătat că cele 4,8 milioane de lei reprezintă cea mai mare sumă pe care Vatra Dornei a primit-o pentru sistemul de termoficare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava