MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a solicitat în aceste zile directorului general al Administrației Naționale Apele Române, Nicolae Bărbieru, să disloce în zonă oameni și utilaje astfel încât să fie prevenite efectele zăpoarelor de gheață care se pot forma începând de marți, odată cu anunțata încălzire a vremii.

Astăzi a avut loc la Prefectură o ședință a Comitetului Județean pentru situații de urgență, restrâns, cu membri care au sarcini pe problema efectelor formării baraje de sloiuri de gheață în zona Vatra Dornei, pe râurile Bistrița și Dorna. La propunerea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, duminică va avea loc o ședință la fața locului, la Vatra Dornei, chiar la confluenta celor două râuri, acolo unde au fost deja probleme.

La Vatra Dornei va ajunge si Directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, Emil Vamanu. Gheorghe Flutur i-a cerut primarului de Vatra Dornei să găsească soluții pentru a se permite accesul utilajelor în zona de intervenție, precum și cazare și tot ce este necesar pentru personalul dislocat aici. ”Misiunea formațiilor de intervenții va fi aceea de a acționa asupra gheții, de a degaja albiile, inclusiv acolo unde au acționat pirotehniștii, pentru ca la topirea gheții să nu se formeze zăpoare, ce pot determina revărsarea apelor râurilor Dorna si Bistrița”, a spus Flutur.

La propunerea prefectului Constantin Harasim, a fost creat un grup de lucru coordonat de subprefectul Ionuț Crețuleac, care să-i ajute pe cei de la Apele Române.

Comunicat de presă Prefectură:

Astăzi, 11 februarie 2017, la sediul Instituției Prefectului-județul Suceava a avut loc ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. La întâlnire a participat prefectul Constantin Harasim, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredenciuc, șefii structurilor MAI, membrii Grupului de suport tehnic, cât și directorul general al ABA Siret, ing. Emil Vamanu.

A fost prezentată situația actuală de pe cursurile râurilor Bistrița și Dorna, astfel că pe râul Dorna există un zăpor cu lungimea de aproximativ 3 km în amonte de confluența celor două râuri. De asemenea, pe râul Bistrița se înregistrează pod de gheață în aval de confluență.

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a factorilor de risc asupra blocajului format din blocurile de gheață din zona confluenței celor două râuri, de pe raza municipiului Vatra Dornei și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru deblocarea zăporului format pe râul Dorna.

În prezent, având în vedere condițiile meteorologice, nu există un pericol imediat, iar situația poate deveni periculoasă pentru proprietarii locuințelor din imediata apropriere a albiilor celor două râuri, doar dacă se vor înregistra temperaturi pozitive și precipitații sub formă de ploaie.

În aceste condiții s-a hotărât ca duminică, 12 februarie 2017, ora 11.00, membrii CJSU Suceava și ai CLSU Vatra Dornei să se întâlnească la sediul Primăriei Vatra Dornei pentru a se putea lua măsurile de prevenire necesare, la fața locului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava