Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că actualul Guvern PSD ignoră complet Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava. Flutur a arătat într-o declaraţie politicăfaptul că Executivul condus de Victor Ponta reprezintă „un paradox perpetuu”. Astfel, el a arătat că pe de o parte, Uniunea Europeana finanțează cu 40 de milioane de euro modernizarea Aeroportului din Suceava, care va fi folosit de locuitorii zonei de nord a României, cât și din Regiunea Cernăuți și unele județe din Republica Moldova, iar pe de alta parte Guvernul PSD îl ignoră.
„Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava reprezintă o poartă principală de intrare pentru județele din nordul țării, este un pilon în dezvoltarea regională prin stimularea afacerilor în zonă. După îndeplinirea condițiilor, a fost certificat ca aeroport destinat traficului internațional iar în prezent este cuprins în strategia Comisiei Europene privind dezvoltarea infrastructurii de transporturi, fiind în derulare un proiect POS-T”, a declarat Flutur, care a adăugat că „aeroportul sucevean este parte a unui un lanț logistic integrat prin care se va realiza o legătură între calea ferată și aeroport, prin realizarea Centrului intermodal de transport marfa Dărmănești, obiectiv finanţat din fonduri europene prin programarea 2014-2020, finanțare aprobată de Comisia Europeană”.
Liderul PNL Suceava a mai precizat că cele mai recente evaluări arată că până în momentul de faţă au fost realizate 65% din lucrările de modernizare. Flutur consideră că în acest ritm, până la sfârşitul lunii august a.c., când s-a anunţat finalizarea investiţiei, aceasta va fi terminată doar în proporţie de 80%, fiind necesare încă 175 de zile până la terminarea lucrărilor. „Există și un avertisment major, fiind vorba, în mare parte, de bani europeni. Dacă lucrările nu se termină până la sfârşitul lunii noiembrie există riscul ca banii să fie returnați”, a declarat Flutur, ca a mai spus că potrivit contractului de execuţie a lucrărilor, data finalizării acestora este 31 iulie 2015, urmând ca de la data de 1 august 2015 compania Tarom să redeschidă cursele regulate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava