MOPAN Suceava

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat asăti că problemele cu privire la organizarea Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” vor fi rezolvate. Afirmaţia a fost făcută după ce Consiliul Local Suceava a blocat asocierea dintre Primăria Suceava şi Muzeul Bucovinei în vederea organizării Festivalului Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei. Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că aşteaptă ca primarul Sucevei, Ion Lungu, să se întoarcă din concediu, după care aceste probleme se vor rezolva. În momentul de faţă pentru organizarea celei de-a zecea ediţii a Festivalului Medieval din Suceava nu există finanţarea completă necesară pentru acest eveniment. Şi asta pentru că proiectul de asociere dintre Muzeul Bucovinei şi Primăria Suceava a fost respins în şedinţa Consiliului Local din cursul zilei de joi, după ce 11 consilieri au votat „pentru”, în timp ce ceilalţi 11 membri ai deliberativului local s-au abţinut de la vot. Au votat pentru doar consilierii PNL, în timp ce repezentanţii PSD şi ALDE s-au abţinut, pe motiv că în plen nu a fost supus aprobări un amendament înaintat de ei, prin care au solicitat acces gratuit la Festivalul de Artă Medievală pentru locuitorii Sucevei, având în vedere că municipalitatea contribuie cu Bani pentru organizarea evenimentului.
Amendamentul nu a fost supus votului pe motiv că nu ar avea bază legală, în condiţiile în care nu există o taxă pentru intrarea la festival, ci doar în incinta Muzeului Satului Bucovinean şi a Cetăţii de Scaun.
Prin respingerea proiectului de asociere a fost blocată şi finanţarea de 200.000 de lei pentru care Primăria urma să o aloce pentru organizarea Festivalului Medieval din Suceava, considerat de unii cel mai mare eveniment de acest gen din ţară.
”Noi vom merge înainte. Sucevenii să stea liniştiţi pentru că ne vom ţine de proiecte. Îl aştept pe primar să vină din concediu şi nu vor fi probleme. Şi asta pentru că toate proiectele pe care le-am avut împreună cu primarul Ion Lungu s-au materializat”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur despre Festivalul Medieval: “Sucevenii să stea liniştiţi pentru că ne vom ţine de proiecte”, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava