MOPAN Suceava

Președintele PNL Suceava și vicepreședinte la nivel național al partidului, Gheorghe Flutur, le-a transmis liberalilor prezenți la Consiliul Național al partidului care sunt, în opinia sa, cei cinci pași pe care trebuie să-i parcurgă PNL pentru a reuși să câștige viitoarele alegeri. Gheorghe Flutur a declarat sâmbătă că un prim pas ar fi cel de organizare al PNL, ceea ce se se va și întâmpla în perioada următoare, cu declanșarea alegerilor în partid de jos în sus. „Acum dăm drumul la alegerile interne. Urmează nouă săptămâni pentru alegeri în teritoriu, până pe 2 mai, și șase săptămâni până la alegerile de la nivel național, la congres. Este foarte bine, pentru că asta înseamnă că jumătatea anului ne va prinde cu o conducere legitimă și e important acest lucru”, a arătat Gheorghe Flutur, care ocupă și funcția de prim-vicepreședinte al PNL la nivel național.

În același timp, el a arătat că PNL are nevoie de o clarificare doctrinară, pentru că au apărut noi provocări la care liberalii trebuie să răspundă. Gheorghe Flutur a arătat că PNL trebuie să-și prezinte clar care este poziția partidului față de dezvoltarea României, întrebându-se dacă „vrem pomeni sau investiții?”. Apoi, liderul PNL a subliniat că partidul trebuie să-și exprime poziția proprie față de poziția României în Uniunea Europeană și în actuala conjunctură internațională. „Acestea sunt lucruri pe care va trebui să le spunem curajos. Liberalii au avut curaj timp de 142 de ani, și de aia au făcut Războiul de Independență și Marea Unire din 1918”, a mai afirma Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava consideră că un alt pas ar trebui să fie prezentarea mai curajoasă a programului de guvernare al PNL, dar și ce le pot oferi liberalii românilor. „Avem acest program de guvernare, s-a lucrat mult la el, și va trebui să ieșim curajos și să spunem ce oferim românilor. Este foarte important pentru noi”, a subliniat Flutur.

El le-a mai solicitat liberalilor să facă o opoziție fermă, exigentă, adevărată și cu soluții la actuala guvernare, acest lucru putându-se realiza atât prin intermediul parlamentarilor, cât și prin aleșii locali liberali. Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că PNL „nu stă rău” din punctul de vedere al aleșilor locali, mai bine de o treime dintre aceștia de la nivel național fiind ai PNL.

Flutur a spus că aleșii locali ai PNL au nevoie de sprijin, dar și de voci care să le apere drepturile și șansele egale în obținerea de fonduri și informații de la Guvern și ministere. De asemenea, el a subliniat că un lucru extrem de important pentru sprijinirea aleșilor locali este deblocarea fondurilor europene, accesarea acestora făcându-se în momentul de față extrem de greu.Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a spus că PNL trebuie să-și stabilească obiectivele pe termen mediu și lung, respectiv câștigarea alegerilor prezidențiale, prin continuarea actualului parteneriat cu șeful statului Klaus Iohannis, a celor parlamentare, și apoi a celor locale și parlamentare.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, liderul PNL le-a cerut liberalilor să fie optimiști, pentru că deși acum partidul nu trece prin momente nu ușoare, PNL „are capacitate să să se ridice”. „Trebuie să credem mult mai mult în forțele PNL, să credem și să ne respectăm liderii pe care îi alegem, nu să-i bârfim sau să nu fim de acord. Dacă i-am ales să mergem până în pânzele albe până câștigăm guvernarea cu ei. Asta cred că înseamnă unitate”, și-a încheiat Gheorghe Flutur discursul din cadrul Consiliului Național al PNL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava