Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va fi prezent la aniversarea a 20 de ani de parteneriat dintre Suceava și regiunea Schwaben, din Germania. Alături de Gheorghe Flutur, la eveniment vor mai participa foștii președinți ai Consiliului Județean, social democrații, Gavril Mîrza și Cătălin Nechifor, precum și fostul prefect Vasile Ilie.

Evenimentul este organizat de Consiliul Regional Schwaben și va avea loc în perioada 1 – 5 mai 2017, la Augsburg, în Germania. Delegația județului Suceava va fi formată din 54 de persoane și va fi condusă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Printre cei care vor mai fi prezenți la aniversarea din Schwaben a 20 de ani de parteneriat cu județul Suceava se mai numără actuali și foști membri ai Consiliului Județean, dar și reprezentanți ai mediului universitar, sin domeniul social și educație, precum și 25 de reprezentanți ai Centrului Cultural Bucovina, aceștia din urmă fiind invitați de autoritățile germane pentru susținerea unor spectacole artistice.

În cadrul de astăzi a deliberativului județean, consilierul PSD, Dan Ioan Cușnir, a subliniat că este extrem de important ca delegația suceveană să transmită la acest eveniment un mesaj de continuitate și de unitate. Din acest motiv, Ion Cușnir a propus ca la evenimentul din Germania să participe toți președinții Consiliului Județean Suceava, adică și Gavril Mîrza și Cătălin Nechifor, dar și fostul prefect Vasile Ilie. Înainte de a face această solicitare, Cușnir a amintit de recenta participarea a lui Gheorghe Flutur la ședința festivă la Parlamentului de la Viena, în care au fost evocații foștii parlamentari bucovineni. „Prin organizarea acestui eveniment austriecii au vrut să transmită un mesaj. Și mesajul transmis de dumneavoastră în Parlamentul de la Viena a fost unul bun, cu două-trei mesaje care pot deveni memorabile în timp. Dar și fel trebuie să privim și această delegație care va fi prezentă la evenimentul de aniversare a 20 de ani de parteneriat între județul Suceava și regiunea Schwaben. Și va trebui să transmitem un mesaj de continuitate, iar acest lucru se poate face dacă la evenimentul din Augsburg vor fi prezenți toți cei trei președinți ai Consiliului Județean care au fost după încheierea acestei înfrățiri”, a spus Dan Ioan Cușnir, care a mai adăugat că „în astfel de momente toți trebuie să mergem umăr la umăr”. El a mai spus că din același motiv, din delegația suceveană ar trebui să facă parte și prefectul județului care era în funcție la momentul încheierii parteneriatului, Vasile Ilie.

Propunerea consilierului județean PSD a fost acceptată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a supus votului suplimentarea numărului de delegați cu încă două persoane.

Flutur a spus că parteneriatul dintre Suceava, Schwaben dar și Cernăuți este unul dintre puținele parteneriate de succes între regiuni din Estul și Vestul Europei. „Este un parteneriat care merită aplauze, pentru că sunt rezultate concrete în mai multe domenii de activitate, iar atât noi, cât și cei din Cernăuți, am avut foarte mult de câștigat”, a precizat Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că intenționează să invite oficialitățile din Schwaben să participe la un eveniment similar care va fi organizat la Suceava, tot pentru a marca aniversarea a 20 de ani de parteneriat între cele două regiuni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava