MOPAN Suceava

Șeful administrației județene Gheorghe Flutur, l-a acuzat pe predecesorul său, social democratul Cătălin Nechifor de dezinformare și intoxicare a opiniei publice după ce acesta l-a atacat că nu ar fi făcut demersurile necesare către ”prietenul Cioloș” (nr. premierul Dacian Cioloș) pentru ca județul Suceava să primească mai mulți bani la recenta rectificare bugetară. Flutur a explicat că județul Suceava a primit la rectificare întreaga sumă pe care a solicitat-o  și nu doar 2,4 milioane de lei așa cum afirmase adversarul său politic. ”Domnule Nechifor, anexa 3 și nu 4, cum ați spus dumneavoastră, face referire la bani alocați pentru județe (fiți vă rog mai atent). Acolo din 75,04 milioane de lei județul Suceava a primit 2,1 milioane și este pe locul 9 nu 38 cum ați afirmat dumneavoastră și, atenție, s-a primit tot ce s-a cerut: bani pentru fructe proaspete pentru elevi unde județul Suceava este pe primul loc cu 800.000 de lei, bani pentru personalul neclerical 1,1 milioane de lei. Domnule Nechifor, anexa 4 se referă la comune, orașe și municipii și se referă la fonduri alocate pentru cadrele didactice precum restanțe la hotărâri judecătorești, titluri executorii  și nu are nici o legătură cu Consiliul Județean Suceava. În această situație, cât a cerut Inspectoratul Școlar Județean Suceava, condus de PSD, atât s-a primit. Acolo Suceava este pe locul 38, dar verificați-vă oamenii pe care i-ați pus să conducă instituția. Domnule Nechifor, s-au retras bani pentru învățământul confesional la 3 județe din țară, printre care și Suceava, pentru că s-a estimat greșit la începutul anului de către Inspectoratul Școlar, condus de PSD. S-a estimat o sumă mai mare pentru 25 de unități acreditate deși doar în 21 de unități s-au înscris elevi, în total 3.688. Evident că s-a făcut rectificarea în funcție de numărul de elevi”, a explicat președintele Consiliului Județean.

Flutur către Nechifor: ”Populația județului își va aminti de administrația condusă de dumneavoastră ca fiind o administrație neputincioasă”

Flutur a concluzionat că la această rectificare bugetară, s-a primit întreaga sumă de bani solicitată ”și nu este nevoie de prietenii, așa cum subliniați dumneavoastră, și cum partidul dumneavoastră s-a obișnuit să facă de ani de zile”. El i-a amintit fostului președinte al Consiliului Județean că în două luni de când a preluat șefia instituției a deblocat prin demersuri oficiale proiecte importante pentru județ amintind de finanțarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava, ”uitată timp de 4 ani de PSD”, finanțarea lucrărilor la pârtia de schi de la Câmpulung, construcția conductei de gaz spre Vatra Dornei împreună cu Transgaz și Romsilva, alocarea a 29 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, asfaltarea drumului național spre Putna urmând cel de la Broșteni și E85 Suceava – Siret, aprobarea proiectelor promovate prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru mai multe localități din județ și continuarea proiectele mai vechi. El a adăugat că sunt în evaluare la Ministerul Educației proiecte de 72 milioane de lei pentru școli alte 16 milioane de lei fiind alocate déjà.  ”Acum înțeleg mai bine de ce în “Ghidul turistic Bucovina” ați confundat, impardonabil, Siretul cu Rădăuțiul. După ce, în ultimii 4 ani, proiectele importante de dezvoltare a județului au fost blocate, acum veniți cu neadevăruri. Populația județului își va aminti de administrația condusă de dumneavoastră ca fiind o administrație neputincioasă”, a spus Flutur. El a ținut să sublinieze că ”la ce volum de muncă este la Consiliul Județean Suceava, în această perioadă, nu mi-am propus să pierd timpul cu replici date neputincioșilor, mai exact fostei conduceri din ultimii 4 ani dar totuși am vrut să fac câteva precizări pentru a repune adevărul în drepturi”.

Flutur susține că la rectificarea bugetară județul Suceava a primit toți banii solicitați și l-a acuzat pe Nechifor de ”dezinformare sau nepricepere”, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava