MOPAN Suceava

Consilierii județeni au aprobat astăzi alocarea unei sume de 30.000 de lei pentru realizarea unui studiu de impact pentru extinderea Aeroportului Ștefan cel Mare. Președintele Consiliului Județean Suceava, Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat după ședința deliberativului că acest studiu este absolut necesar pentru a putea fundamenta, în viitor, decizia de finanțare din bugetul județului, din surse proprii sau din credite, investiția de extindere a aerogării, în contextul dezvoltării activității aeroportului prin creșterea numărului de curse aeriene, operatori și pasageri. Gheorghe Flutur a spus că acest studiu va fi prezentat Consiliului Concurenței pentru obținerea aprobărilor necesare contractării unui împrumut, astfel încât acesta să nu fie considerat ajutor de stat. „Argumentele noastre vor fi cifrele pe care le vom prezenta în direcția dezvoltării aeroportului, și aici vorbim de noi curse și destinații, dar și un viitor terminal pentru transporturi cargo”, a spus Gheorghe Flutur. El a mai amintit că tot în ședința de ieri, CJ Suceava a aprobat alocarea sumei necesare pentru achiziționarea unui degivror de pistă pentru Aeroportul Ștefan cel Mare.

Reamintim că șeful administrației județene a prezentat recent cum ar putea să arate noul terminal al Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava. El a arătat că viitorul terminal ar urma să aibă o suprafață de aproximativ 4.500 de metri pătrați, iar noua clădire va fi construită cu două niveluri, parter și un etaj. Președintele CJ Suceava a explicat că viitorul terminal ar urma să aibă patru porți complete cu linii pentru sosiri și plecări. Din prima schița prezentată de Gheorghe Flutur propunerea este ca viitorul terminal să fie construit în continuarea actualei aerogări. Noul terminal ar urma să fie construit în oglindă cu actuala clădire a aeroportul, și ar urma să aibă aceeași formă de aripă de avion. Șeful administrației județene declara la începutul acestei luni, la lansarea noilor destinații externe ale Wizz Air de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”, că pentru anul viitor se estimează ca aeroportul să aibă circa 250.000 – 300.000 de pasageri, motiv pentru care este necesară construcția unui nou terminal.

Fonduri alocate de CJ Suceava pentru studiul necesar extinderii aerogării Aeroportului Ștefan cel Mare, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava