MOPAN Suceava

Mai puţin de două săptămâni au mai rămas până la startul noului sezon al Ligii a II-a de fotbal, ediţia 2016/2017, şi majoritatea echipelor care au depus cerere să participe în campionat au o situaţie grea, dezastruoasă în unele cazuri. După expirarea termenului limită, 15 iulie, în care cluburile au putut să se înscrie în eşalonul secund, doar Petrolul nu a făcut acest lucru, celelalte 21 de echipe care aveau dreptul oficial să participe în Liga a II-a optând pentru a depune cererea către Federaţia Română de Fotbal, în ciuda faptului că multe dintre ele sunt în imposibilitatea de a-şi mai continua activitatea. Pe lângă cele 21 de echipe care s-au înscris, alte trei cluburi dintre cele care au retrogradat în ediţia recent încheiată au cerut oficial să fie primite în campionat în cazul în care se ivesc locuri vacante. Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava), Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa au depus cereri prin care spun că vor să joace în continuare în Liga a II-a.

„21 de echipe, plus alte trei cereri de la echipele retrogradate, au fost înregistrate după expirarea termenului limită la care se putea înscrie în Liga a II-a. Vineri va fi validată înscrierea şi va fi validată echipa care va ocupa locul vacant dintre cele trei care au cerut acest lucru. Fiind un singur loc vacant, dacă nu apar cereri de retragere, va fi validată o singură echipă. Luni, la ora 12:00, are loc tragerea la sorţi. Tot atunci are loc şi o şedinţă tematică cu privire la echipele dinspre care vin semne, chiar dacă s-au înscris, că n-ar participa în competiţie, după care se face tragerea la sorţi. Se repetă istoria. Ar fi al treilea an consecutiv când li se tot explică echipelor că ar fi mai bine să facă pasul în spate şi să coboare o categorie, decât să se înscrie, să nu participe şi să coboare până în ultima categorie competiţională. Dacă îşi menţin poziţia, atunci se trece la tragerea la sorţi”, a declarat Auraş Braşoveanu, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Printre cele 21 de cluburi care au dreptul oficial să joace în Liga 2 şi care au depus cerere în acest caz se află şi SC Bacău, Farul Constanţa, FC Braşov, FCM Baia Mare, ACS Berceni sau Şoimii Pâncota, echipe care trec printr-o situaţie financiară extrem de delicată, se află aproape de faliment sau nu mai au susţinerea autorităţilor locale şi sunt ca şi desfiinţate.

Cel mai rău o duc Baia Mare, Berceni şi Pâncota, cluburi care nu s-au reunit nici până acum, în cazul ultimelor două luându-se în calcul mutarea în alte localităţi. Cât priveşte situaţia celor de la FCM Baia Mare, echipă exclusă de FRF din toate competiţiile din cauza multiplelor litigii pierdute cu foşti jucători, conducerea acesteia a făcut recurs şi aşteaptă ridicarea acestei excluderi, menţionând că a ajuns la un acord cu jucătorii.

„FC Braşov, FC Farul, ASC Bacău, Şoimii Pâncota, ACS Berceni, Baia Mare.. cam astea sunt echipele cu probleme şi se agaţă de speranţe de zi cu zi. Sunt semne că s-ar putea rezolva la Braşov, la Bacău şi la Farul”, a comentat Braşoveanu situaţie echipelor cu probleme care s-au înscris pentru noul sezon.

Cât priveşte banii din drepturile TV, aceştia probabil vor întârzia să vină în curând, deoarece incertitudinea care planează asupra multor echipe le face pe cele două televiziuni, DigiSport şi DolceSport, să nu se avânte în a semna contracte. Cel mai sigur, se va aştepta clarificarea noului campionat şi mai apoi se vor purta discuţii pentru cumpărarea drepturilor.

„Discuţiile în privinţa drepturilor TV sunt foarte clare încă de anul trecut. Poziţia lor a fost: <<Domnule, aţi deveni atractivi dacă vă organizaţi într-o serie. În momentul în care vă organizaţi într-o serie, suma va creşte, suma alocată va creşte, chiar se va dubla faţă de anul trecut>>. Dar în situaţia dată, când toată lumea ştie despre ce e vorba, că unii s-au înscris doar ca să se înscrie, nu se ştie dacă merg sau nu merg mai departe, credeţi că cineva se angajează acum să încheie vreun contract?”, spune Braşoveanu .
În această situaţie, cu 24 de echipe care cer să joace în noul sezon al Ligii 2, startul campionatului nu mai are de ce să fie amânat. Astfel, pe 30 iulie ar putea avea loc prima etapă. Există şi varianta amânării, însă numai în situaţia în care peste 50 la sută dintre echipele care vor juca în noul sezon vor solicita acest lucru.

„Sunt înscrise echipe total participante şi atunci nu ai ce să îl amâni. Ar exista varianta ca până la Comitetul Executiv peste 50 la sută din competitoare să solicite acest lucru şi atunci s-ar putea lua în discuţie acest lucru. S-ar lua în discuţie dacă apar cereri. În situaţia în care consideră că au nevoie de o amânare, cluburile să trimită la Departamentul Competiţii cereri în acest sens şi dacă numărul lor depăşeşte 50 la sută din cluburile participante se ia în discuţie dacă se amână sau nu, dacă nu nici nu se va lua în discuţie”, a declarat Auraş Braşoveanu.

Echipele care au dreptul oficial să joace în Liga 2 şi care au depus cerere în acest scop:
ACS Poli Timişoara, Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Farul Constanţa, FC Academica Clinceni, UTA Bătrâna Doamnă, Chindia Târgovişte, CS Mioveni, FC Braşov, FCM Baia Mare, CS Baloteşti, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea, Şoimii Pâncota, Olimpia Satu Mare,Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus Bucureşti, CS Afumaţi, ASU Poli Timişoara, Luceafărul Oradea.

Echipe retrogradate în Liga 3 şi care au depus cereri să continue în Liga 2:
Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava),Unirea Tărlungeni, Metalul Reşiţa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava