Concert pascal
MOPAN Suceava

Efort frumos şi elegant pentru oraşul Suceava pentru organizarea unui adevărat eveniment sportiv cum a fost meciul din şaisprezecimile Cupei României dintre echipa locală Foresta şi Steaua Bucureşti. Toate ingredientele au fost prezente pentru un adevărat spectacol sportiv, gazon bun, mai ales dacă ne gândim la faptul că miercuri au plouat o zi întreagă, o nocturnă cu toţi lucşii, o tabelă electronică interesantă, tribune arhipline şi forţe de ordine în număr mare.

Înainte de fluierul de start se putea simţi tensiunea şi emoţia în rândul iubitorilor fotbalului sucevean, spectatorii fiind totuşi puţin amorţiţi de frigul pătrunzător. Ei s-au mai „încălzit” odată cu celebra piesă „Cântă cucu-n Bucovina”. Melodia nu a continuat şi la intrarea jucătorilor pe teren pentru a nu crea confuzie în rândul fotbaliştilor în legătură cu „cucul”. Din glasul noului crainic al stadionului „Areni”, cei prezenţi în tribune şi-au dat seama fără echivoc de cât de iubită este echipa Foresta Suceava. Ei au rămas totuşi nedumeriţi când acesta a citit doar prenumele jucătorilor suceveni şi a aşteptat ca publicul să rostească în cor numele acestora. Nedumerirea a constat în faptul că la prenumele de Dudu, ei s-au gândit la Dudu Georgescu eventual şi la prenumele de Toma al portarului de rezervă, ei au „mizat” pe Toma Alimoş. Oricum, crainicul s-a „scos” pentru că nu a mai fost nevoie să se concentreze pe pronunţia corectă a numelui Mihălăchioaie.

Începutul partidei dintre Foresta Suceava şi Steaua Bucureşti nu a fost favorabil gazdelor. Dorin Semeghin, jucător de categoria „pană”, a fost lăsat singur de mijlocaşul de pe banda dreaptă în luptă cu cel puţin „semigreii” Ovidiu Popescu şi Enache. Primul a pătruns vijelios în careul sucevenilor, a închis ochii şi a şutat, balonul găsind plasa porţii grupării gazdă. Elevii antrenorului Cristi Popovici, nu au dezarmat şi au replicat printr-un voleu frumos al vârfului de atac Marius Matei. Jucător de talent şi inspiraţie, Marius Matei a făcut o fază splendidă în minutul 18, când a profitat de o eroare a lui Mitrea şi a marcat elegant pentru 1-1. Singurul fapt notabil până la pauză a rămas anularea pe drept a unui gol steliştilor pentru un ofside. În urma acestui fapt antrenorul Laurenţiu Reghecampf a protestat îndelung, chiar şi la pauză, el nefiind incomodad deloc de cei doi bodyguarzi cu cefe de rugbişti bulgari care i-au flancat la intrarea la cabine pe arbitri.

Şi partea a doua a partidei dintre Foresta Suceava şi Steaua Bucureşti a debutat nefericit pentru gazde. La un ataca pe partea stângă a apărării sucevene mingea a ajuns în careul mic de unde, Daniel Bălan, uitând pentru o fracţiune de secundă că nu mai joacă la Steaua, în dorinţa de a respinge, i-a pus balonul pe tavă lui Aganovic care nu a ratat.

La 2-1 pentru Steaua, misiunea jucătorilor suceveni a devenit dificilă, în primul rând din cauza faptului că faza de construcţie a devenit dificilă din cauza terenului greu, iar în al doilea rând pentru că au avut în faţa loc jucători care nu s-au intimidat în faţa numelor „grele” din Europa. Să nu uităm că bucureştenii au introdus în teren mai mult jucătorii de rezervă, lucru care a complicat datele problemei pentru că ei erau dornici să demonstreze pe teren că Reghecampf se poate baza pe ei.

Scorul putea fi mult mai mare, Achim şutând în bara porţii sucevenilor, iar tânărul Man, scăpat singur spre aceeaşi poartă, fiind blocat de portarul Hânţăscu. Totuşi, meciul ar fi putut ajunge în prelungiri dacă Căinari ar fi fost lucid la faza din minutul 90. S-a încheiat Foresta Suceava – Steaua 1-2 la capătul unui spectacol sportiv gustat de publicul iubitor de fotbal, public care a fost mai activ pe parcursul primelor 45 de minute, dar care mai apoi a îngheţat puţin.

S-au meritat eforturile pentru organizarea acestui meci din mai multe motive. În primul rând pentru faptul că stadionul a fost plin şi pentru reacţia publicului sucevean la golul marcat de Marius Matei. S-a meritat organizarea partidei Foresta Suceava – Steaua Bucureşti pe „Areni” pentru urmări bucuria copiilor suceveni, care la fel ca şi cei din alte părţi ţin invariabil cu Steaua, care au putut să-şi vadă pe viu idolii. Ei şi-au putut da seama de altfel că distanţa dintre pământenii de la Foresta Suceava şi „stele” nu e chiar atât de mare.

Jucătorii de la Foresta Suceava au fost aplaudaţi din inimă de suporterii suceveni care, fie vorba între noi, şi-ar fi dorit prelungiri şi penaltiuri, dar au realizat efortul depus pe un teren dificil la 3-4 grade Celsius. Cine ştie dacă nu vor mai trece 15 ani până la o nouă confruntare a echipei Sucevei cu cea mai titrată formaţie din România. În campionat, Foresta Suceava va juca luni de la ora 14.00 pe terenul grupării Luceafărul Oradea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava