MOPAN Suceava

Modificarea criteriilor şi metodologiei pentru evaluarea şi încadrarea copiilor cu dizabilităţi într-un grad de handicap, a schimbat și formularele necesare întocmirii dosarului în vederea încadrării copiilor cu dizabilităţi într-un grad de handicap. Noile formulare sunt postate pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Directorul instituției, Nadia Crețuleac, informează că în Monitorul Oficial, Partea I nr. 994 din 09.12.2016, a fost publicat Ordinul nr. 1306/1883/2015 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap şi a modalităţilor de aplicare a acestora. „Având în vedere că s-au modificat criteriile şi metodologia pentru evaluarea şi încadrarea copiilor cu dizabilităţi într-un grad de handicap, dorim să aducem la cunoştinţa familiilor care au copii cu dizabilităţi faptul că odată cu aceste reglementări legislative s-au modificat şi formularele necesare întocmirii dosarului în vederea încadrării copiilor cu dizabilităţi într-un grad de handicap. Noile formulare vor fi postate pe site-ul DGASPC Suceava, se pot prelua de la sediul DGASPC Suceava şi vor fi transmise primăriilor de domiciliu”, a arătat Nadia Creţuleac. Potrivit acesteia, pentru cazurile copiilor cu dizabilităţi care se vor prezenta la reevaluare în cursul lunii ianuarie (cărora li s-a făcut informare scrisă prin poştă) sau urmează să se prezinte pentru evaluare în vederea încadrării în grad de handicap, la Serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilităţi, şi au completată deja documentaţia, reprezentanţii legali sunt rugaţi să completeze dosarul cu noile formulare.

Formularele care au suferit modificări sunt: Fişa de evaluare psihologică, Fişa medicală sintetică, Fişa psihopedagogică (înlocuind traseul educaţional), Planul de servicii, Ancheta socială şi anexa anchetei sociale – Factori de mediu (document nou introdus). Formularul valabil rămâne certificatul medical tip A5.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava