MOPAN Suceava

Echipa de fotbal a Sucevei, Rapid CFR Suceava, a început anul 2016 de pe locul VIII în clasamentul seriei I a Ligii a II-a. Gruparea suceveană a avut în 2015 un parcurs excelent la un moment dat sub conducerea antrenorului Bogdan Tudoreanu reuşind să adune 19 puncte după primele zece etape. După egalul din Giuleşti cu Rapidul „Mare”, a urmat o „cădere” inexplicabilă, Rapid CFR Suceava reuşind în 14 etape să adune doar 6 puncte. În urma acestui „glisaj”, echipa Sucevei a ajuns în turneul play-out.
La început de an, cu antrenorul Costel Ilie pe banca tehnică, Rapid CFR Suceava a încercat să salveze ce se mai putea salva. S-a despărţit de şapte jucători şi a forţat menţinerea în eşalonul secund cu jucători din linia a doua a primei ligi ca Boiciuc şi Dudea, dar şi cu Golofca, împrumutat de la FC Botoşani.
După ce a încasat cinci goluri într-un meci de pomină pe „Areni” cu Academica Clinceni, Rapid CFR Suceava a semnat pentru turneul play-out în care s-a luptat printre altele cu FC Pojorâta.
Începutul planului pentru salvarea de la retrogradare nu a fost grozav, egal acasă cu CS Baloteşti şi mai apoi, înfrângere la Buzău. Disputa de la Buzău a fost ultima pentru antrenorul Costel Ilie, noul antrenor al formaţiei Rapid CFR Suceava devenind Daniel Bălan.
Deşi şi-a început mandatul cu un succes spectaculos, 4-3, acasă cu ACS Berceni, „veteranul” fundaş dreapta nu a mai putut face nimic la Pojorâta acolo unde echipa sa a pierdut cu 1-2 în ultimul minut. După acest meci, ambele reprezentante în Liga a II-a din judeţul Suceava, Rapid CFR şi FC Pojorâta au retrogradat braţ la braţ.
Cum fotbalul românesc se află în continuă fierbere, eşalonul secund dând în clocot chiar, echipa Sucevei a sperat că poate profita de situaţiile dificile şi să se „caţere” din nou de pe treapta a treia pe a doua. Astfel a prins un contur din ce în ce mai clar proiectul Foresta Suceava. După o telenovelă românească marcă înregistrată, Liga a II-a a avut la începutul sezonului competiţional 2016-2017 un număr de 20 de echipe la start, printre care şi Foresta Suceava.
Cu Dorin Goian în funcţia de preşedinte executiv, Andrei Ciutac în cea de preşedintele al Consiliului de Administraţie şi Dănuţ Perjă în cea de director sportiv, Foresta Suceava a pornit la un nou drum. Cu o grămadă de jucători nou veniţi ca Marius Matei, Bogdan Rusu, Răzvan Avram, Alin Mutu, Alessandro Masella, Lucian Dumitriu, Cătălin Strugariu, Bujor, Lungu, Andrei Cerlincă, Cornel Căinari sau Vlad Stănescu şi Adrian Iencsi antrenor, gruparea suceveană a bătut la porţile eşalonului al doilea, acolo unde-i era locul dacă ne gândim la tradiţia echipei CSM.
Începutul campionatului în unica serie de Ligă a II-a a fost ratat, Foresta Suceava pierzând cu 1-4 la Târlungeni, Ştefăneşti, să trăieşti!şi 0-2 acasă cu UTA Bătrâna Doamnă. După două înfrângeri, Adrian Iencsi a cedat „frâiele” echipei sucevene şi pe banca tehnică a venit Cristi Popovici.


Mutarea s-a dovedit a fi una câştigătoare, Foresta Suceava reuşind în nouă runde opt victorii şi un egal, speriind efectiv fanii jocului cu balonul rotund. Din păcate, la fel ca în urmă cu un an, pentru echipa de fotbal a Sucevei a urmat o cădere inexplicabilă. După înfrângerea de la Braşov, 1-2, acolo unde a jucat o oră cu un om în plus, Foresta Suceava a jucat în şaisprezecimile Cupei României pe stadionul „Areni” cu Steaua Bucureşti. A fost apogeul anului fotbalistic 2016 pentru Foresta, graţie sprijinului oferit de Primăria şi Consiliul Local, prin acordarea unor fonduri pentru aducerea unei nocturne mobile, iubitorii fotbalul sucevean având şansa să vadă pe viu cea mai titrată echipă românească. Elevii antrenorului Cristi Popovici au făcut un joc bun, chiar dacă au pierdut cu 1-2, golul marcat de Marius Matei fiind o bijuterie.
Efortul mental, poate şi fizic, poate şi o dezlipire de retină din cauza lucşilor, a făcut ca Foresta Suceava să fie de nerecunoscut după întâlnirea cu băieţii lui Gigi Becali. Au urmat cinci etape şi tot atâtea înfrângeri, un egal acasă cu Dunărea Călăraşi, o victorie cu Unirea Târlungeni şi un eşec, nemeritat la UTA Bătrâna Doamnă.
Aşa se face că Foresta Suceava ocupă locul IX în clasamentul Ligii a II-a cu 26 de puncte, dar se pare că nu vor exista emoţii în privinţa retrogradării, câteva echipe fiind deja la capătul puterilor din punct de vedere financiar. Anul fotbalistic sucevean 2016 a fost unul palpitant, cu o nouă trecere de la extaz la agonie, la fel ca în 2015.
Să sperăm că anul 2017 va fi unul fără încordări şi schimbări de macaz şi Foresta Suceava va rămâne una din echipele de top în eşalonul secund al fotbalului românesc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava