MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur , a prezentat astăzi cum ar putea să arate noul terminal al Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava. Făcând referire la această investiție, Gheorghe Flutur a spus că în cursul zilei de luni a avut o discuție cu președintele Consiliului Concurenței, căruia i-a prezentat un memoriu pentru a primi aprobările necesare contractării unui împrumut în vederea construirii unui terminal nou. „Suntem încă sub monitorizarea Comisei Europene cu aeroportul și trebuie să fim atenți pentru ca un astfel de împrumut pentru construirea unui terminal nou să nu fie considerat ajutor de stat. Am discutat la Consiliul Concurenței despre strategia investițională pe care noi o aven în vedere, urmând ca noi să comandăm un studiu pentru aeroportul din Suceava. Și urmează dă fac această propunere în următoarea ședință a Consiliului Județean, pentru că intenția noastră este să construim un terminal nou”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că viitorul terminal ar urma să aibă o suprafață de aproximativ 4.500 de metri pătrați, iar noua clădire ar urma să fie pe două niveluri, parter și un etaj.

Președintele CJ Suceava a explicat că viitorul terminal ar urma să aibă patru porți complete cu linii pentru sosiri și plecări. Din prima schița prezentată de Gheorghe Flutur propunerea este ca viitorul terminal să fie construit în continuarea actualei aerogări. Noul terminal ar urma să fie construit în oglindă cu actuala clădire a aeroportul, și ar urma să aibă aceeași formă de aripă de avion.
Pe de altă parte, Flutur a spus că intenția administrației județene este de a demara procedurile și pentru construcția unui terminal pentru transporturi de tip cargo.
Șeful administrației județene declara la începutul acestei luni, la lansarea noilor destinații externe ale Wizz Air de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”, că pentru anul viitor se estimează ca aeroportul să aibă circa 250.000 – 300.000 de pasageri, motiv pentru care este necesară construcția unui terminal nou.

Gheorghe Flutur a prezentat cum ar putea să arate viitoarea aerogară a Aeroportului Suceava (FOTO), 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava