MOPAN Suceava

Groapa de gunoi a municipiului Suceava, sau Călău, cum i se mai zice, se află în proces de ecologizare.
Închisă în 2009, cea mai mare groapă de gunoi din județul Suceava înglobează peste 700.000 de metri cubi de deșeuri și se întinde pe aproximativ 11 hectare. S-a aflat în folosință peste 40 de ani. Potrivit programului de închidere, deșeurile vor fi compactate astfel încât suprafața ocupată se va restrânge la 7 hectare.
Se va crea practic o nouă formă de relief care va fi înierbată și redată naturii. De asemenea, se va construi un zid de protecție de peste un kilometru pe malul râului Suceava.
În viitorul apropiat la nivelul județului Suceava se va implementa un nou sistem de management al deșeurilor conform normelor UE. În construcție se află două noi depozite ecologice unul în zona de șes la Moara și celălalt în zona de munte la Pojorâta, în apropierea pasului Mestecăniș, locațiile fiind stabilite încă de pe vremea fostei administrații județene PDL care a inițiat proiectele cu finanțare europeană.
Depozitul de la Moara este în faza cea mai avansată de execuție. Noile depozite ecologice nu vor afecta și nu vor polua mediul înconjurător fiind realizate cu tehnologiile cele mai avansate din acest punct de vedere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava