MOPAN Suceava

Asociatia Crescatorilor de Vaci “HolsteinRo” este o organizatie 100% tehnica si are ca activitate principala dezvoltarea performantelor fermelor specializate in exploatarea animalelor din rasa Holstein. Organizatia este singura din tara care a dezvoltat un program de investitii de peste 400.000 euro in laborator pentru determinarea calitatii laptelui si logistica. HolsteinRo este reprezentativa la nivel national prin conducerea Registrului Genealogic pentru rasa Baltata cu Negru Romaneasca Holstein Friza conform acreditarii Ministerului Agriculturii cu nr. 4/26.11.2013. Finantarea asociatei este realizata in proportie de 70% prin fonduri alocate de la Ministerul Agriculturii. In acest context fermierii membri ai asociatiei au integrala libertate de a-si exprima, in mod individual si fara a implica organizatia, puncte de vedere cu privire la relatiile lor comerciale cu furnizorii sau cu fabricile de procesare a laptelui, dar si cu reprezentantii Ministerului Agriculturii sau ai altor Autoritati si Agentii din coponenta acestuia. Asociatia Crescatorilor de Vaci “HolsteinRo” este afiliată Federației PRO AGRO care are o echipa pregatita, cu adecvate competente de reprezentare si comunicare la nivel institutional. Asadar, fara a avea ca obiect direct de activitate reprezentarea fermierilor in discutiile cu Ministerul Agriculturii cu privire la incasarea subventiilor pentru zootehnie (ANT7, ANT8 si SCZ) putem remarca doar faptul ca aceste subventii au fost primite de catre membrii organizatiei noastre in proportie de 60, iar un procent de aproximativ 15% dintre  ferme avand dosare procesate de catre APIA si vor incasa subventiile in cateva zile.

Domnul Costel Caras, este unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei „HolsteinRo”, insa in acest moment, in calitate de simplu membru al asociatiei, reprezinta in actiunea sa de protes doar punctul sau de vedere, al celorlalti fermieri implicati si nu al majoritatii fermierilor membri.

Fermierii Asociatiei Crescatorilor de Vaci “HolsteinRo” sunt ingrijorati si in egala masura dezamagiti de intarzierile in acordarea subventiilor, de limitarile existe cu privire la stabilirea animalelor eligibile si mai ales de lipsa de echitate cauzata de existena unor date de referinta istorice in acordarea schemelor de sprijin ANT7 si ANT8. Asadar, fermierii HolsteinRo inteleg competitivitatea pietei europene insa dezaproba lipsa de organizare din cadrul APIA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava