MOPAN Suceava

Scoterea la licitație a serviciului de salubrizare menajeră în municipiul Suceava a fost blocată ca urmare a votului negativ dat de grupul PSD-ALDE în ședința Consiliului Local de joi, 27 aprilie. Singurele voturi „pentru” au fost cele ale consilierilor PNL și PMP, în număr de 10 în vreme ce reprezentanții PSD și ALDE au avut patru voturi contra și cinci abțineri.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, cel care s-a ocupat de realizarea noului contract de salubrizare menajeră pentru următorii 12 ani , în colaborare cu serviciile de specialitate dar și cu consilierii locali, s-a arătat șocat de respingerea proiectului. ”Incredibil dar adevărat! Chiar nu mai am cuvinte! Astăzi, în Consiliul Local, consilierii P.S.D. s-au opus introducerii sistemului de colectare a deșeurilor menajere cu puncte îngropate. Sunt siderat și de faptul că proiectul fost în dezbatere publică, s-a discutat foarte mult despre acest subiect din 2015 până în prezent. Am spus clar, în prezentarea făcută în ședință, că accept orice propunere”, a declarat Harșovschi.

El a arătat că noutatea acestui nou contract față de cel existent cu „buncăre de suprafață” constă în faptul că vor fi realizate 100 de puncte de colectare îngropate și 100 de puncte semi-îngropate. Mai mult, proprietarii de case vor primi o dată la 6 ani câte 2 pubele (deșeuri normale/reciclabile). Tot în contract este stipulată montarea a 1.000 de coșuri de gunoi stradale și obligativitatea noului operator de a face două locuri de joacă de 500 mp anual cu suprafață cauciucată, un lucru foarte important.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava