MOPAN Suceava

Pentru a reduce riscul accidentelor rutiere, compania HeidelbergCement România organizează zilele acestea cursuri de conducere preventivă adresate atât șoferilor profesioniști ai companiei, cât și personalului care utilizează autoturisme de serviciu.

Acțiunea are loc în perioada 26 – 30 septembrie 2016 și face parte din programul „Săptămâna Securității și Sănătății în Muncă”, desfășurat pentru al șaselea an consecutiv.

Seria de evenimente dedicate săptămânii SSM își propune consolidarea culturii SSM în cadrul organizației, precum și protejarea vieții, integrității și sănătății angajaților împotriva riscurilor de accidentare sau îmbolnavire profesională care pot apărea la locul de muncă.

Anul acesta, săptămâna SSM este marcată prin organizarea a 8 workshop-uri pe tema condusului preventiv pe drumurile publice, care se adresează șoferilor de camion, precum și personalului care utilizează autoturisme de serviciu. Aceste activități menite să reducă riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională la locul de muncă sunt organizate în colaborare cu Automobil Clubul Român. Pe baza unor studii de caz, specialiștii din cadrul ACR oferă șoferilor sfaturi practice și le prezintă tehnici care să îi ajute la prevenirea accidentelor rutiere. Pe lângă acestea, trainerii de la ACR sunt implicați și în derularea unui program de educație rutieră pentru aproximativ 120 de copii din clasele I-VIII din cadrul școlilor aflate în vecinătatea fabricilor de ciment din Tașca, Chișcădaga și Fieni. Această acțiune se va desfășura vineri, 30 septembrie și va avea ca scop conștientizarea încă de la o vârstă fragedă a importanței respectării regulilor circulație atunci când se deplasează pe drumurile publice.

„Siguranța angajaților noștri este extrem de importantă pentru valorile companiei. Prin Săptămâna Securității și Sănătății în Muncă ne dorim să promovăm o abordare bazată pe un stil de condus preventiv, astfel încât să reducem riscul de accidentare a angajaților care se deplasează cu autoturismele sau autocamioanele pe drumurile publice. Fie că transportă materiale în camioane de zeci de tone, fie că merg la birou cu mașina de serviciu, angajații noștri trebuie să ajungă întodeauna în siguranță la destinația finală. De aceea, vrem ca toți șoferii să cunoască cele mai importante reguli și tehnici care să îi ajute la prevenirea accidentelor rutiere”, a declarat domnul Florian Aldea, Director General al HeildelbergCement România.

O altă activitate, specifică tematicii de securitate și sănătate în muncă, este organizarea unui exercițiu complex de simulare a unei intervenții pentru stingerea unui incendiu, realizat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Acest exercițiu se va desfășura joi, 29 septembrie, la Fabrica Chișcădaga din județul Hunedoara.

Despre Grupul HeidelbergCement

Cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro, Grupul HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România.

Grupul HeidelbergCement este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume.

Grupul desfășoară activități în 2.300 de locații din peste 40 de țări, având aproximativ 45.000 de angajați.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava