Concert pascal
MOPAN Suceava

Întreprinderile mici și mijlocii cu cele mai bune rezultate au fost premiate în această după amiază în cadrul ediției a XXI-a a Topului Firmelor din județul Suceava. În cadrul evenimentului au fost premiate peste 100 de întreprinzători, gala fiind organizată de Federația Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava. În cadrul evenimentului, la care au fost prezenți atât reprezentanți ai mediului de afaceri, cât și ai administrației publice, Federația a premiat cu diplome și trofee firmele care au obținut rezultatele economice deosebite în cursul anului 2015. Printre invitații evenimentului s-au numărat președintele  Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, prefectul Constantin Harasim, precum și președintele Camerei de Comerț și Industrie, Nicolae Troașe.

În deschiderea evenimentului, președintele Federației Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava,  Liliana Agheorghicesei, a ținut să le mulțumească tuturor întreprinzătorilor prezenți pentru efortul depus pentru a-și menține în activitate afacerile pe care le au. „Vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți alături de Federație și de echipa noastră. În această seară se premiază inițiativa și performanța. Și vreau să mulțumesc tuturor oamenilor de afaceri, tuturor IMM-uri, mediului de afaceri sucevean care susține temelia economică a județului. Vă mulțumesc că existați și că nu vă dați bătuți. Și vreau să-i felicit pe toți întreprinzătorii din județul Suceava, chiar dacă nu se regăsesc în top”, a subliniat Liliana Agheorghicesei. Ea a adăugat că dincolo de cifre și statistici, trebuie evidențiată activitatea tuturor IMM-urilor sucevene, munca acestora și efortul lor contribuind an de an la dezvoltarea economică a județului. Invitat să ia cuvântul, președintele  Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, i-a felicitat, la rândul său, pe toți întreprinzătorii din județ pentru efortul depus în activitățile desfășurate. „Mă întrebam care ar fi profilul eroului zilelor noastre? Și cu siguranță acest profil este dat de întreprinzătorul român, cel care creează plus valoare”, a spus Florin Jianu.

El apreciat dezvoltarea mediului de afaceri sucevean, activitatea IMM-urilor, adăugând că anul viitor în județul Suceava vor avea loc două evenimente importante pentru acest domeniu. Florin Jianu a declarat că în luna mai 2016, județul Suceava va găzdui Forumul Național al IMM-urilor, precum și Ziua Întreprinzătorului Român.
În cuvintele lor, atât președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cât și primarul Ion Lungu, și prefectul Constantin Harasim, au ținut să-și exprime sprijinul pe care autoritățile îl acordă mediului de afaceri, precum și dorința de a exista un parteneriat între cele două părți.

Tot astăzi, Federația Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava, a recompensat cu premii speciale 12 firme care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea județului, și care s-au remarcat prin investiții importante, dezvoltarea afacerilor, crearea de locuri de muncă și continuitate în afaceri.

În ordine alfabetică, au fost premiate companiile SC Bermas SA, SC Calcarul SA, SC Corsem Impex SC Ellite Tour SRL, SC Eurotehnic SRL, SC General Construct SRL, SC Killer SRL, SC Lăcusta Prodcom SRL, SC Mărțișorul Com SRL, SC Romfour SRL, SC Queen Flower SRL și SC Superstar Com SRL. De asemenea, un premiu special „cheia succesului” a fost acordat unui întreprinzător din Diaspora, care a investit în dezvoltarea economică a județului, respectiv compania Expert IBB Construct SRL. Premii speciale au mai fost acordate firmei Casa Poveste SRL, pentru promovarea și păstrarea tradițiilor bucovinene, precum și gazdei evenimentului, SC Polaris Cafe SRL. Un trofeu aniversar a fost acordat și companiei Bucovina SA Suceava, pentru aniversarea a 25 de ani de la momentul privatizării.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, a prezentat ieri, la Suceava, Carta Albă a IMM-urilor din Regiunea de Nord-Est. În această cartă sunt prezentate analize ale activității întreprinzătorilor din această zonă a țării. Florin Jianu a făcut referire la județul Suceava, precizând că în 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul firmelor înființate a scăzut cu 10%. „Carta Albă a IMM-urilor reprezintă un barometru a mediului de afaceri, o cercetare făcută pe 1.000 de firme, din care 25% sunt din regiunea de Nord-Est”, a explicat Florin Jianu. El a arătat că din studiile realizate reiese faptul că peste 15% dintre firmele din Regiunea de Nord-Est și-au redus activitatea în ultimii cinci ani, și numai 19% dintre acestea și-au intensificat activitatea. Jianu a tras un semnal de alarmă, arătând că unul dintre trei întreprinzători consideră că evoluția mediului de afaceri e stânjenitoare, și doar 15% dintre oamenii de faceri spun că în anii viitori va fi o evoluție favorabilă a afacerilor lor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava