MOPAN Suceava

Încă 1000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la Suceava, săptămîna viitoare. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, această tranșă va fi destinată imunizării angajaților din spitale. Alte 7800 de doze au ajuns la medicii de familie, pentru vaccinarea pacienților din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

”Am primit vaccinul gripal pe care l-am repartizat medicilor de familie pentru a vaccina pacienții din grupele de risc. În cursul săptămînii viitoare vom primi o a doua tranșă, de 1000 de doze, pe care o vom repartiza personalului medico-sanitar din spitale pentrua asigura și protecți acestora”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director adjunt DSP Suceava.

Persoanele care nu beneficiază de vaccinare gratuită își pot cumpăra din farmacii dozele necesare. Prețurile sunt cuprinse între 30 și 40 lei. Sunt vaccinate gratuit persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități, la prima ora de curs, o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, prin trimiterea la medic sau izolarea la domiciliu a oricărui elev care prezintă febră sau semn de boală respiratorie acută.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava