MOPAN Suceava
Galerie foto41 poze în acest set

Joi, 25 aprilie, a fost inaugurat într-un cadru festiv Centrul Tradiţiilor Populare, investiţie realizată cu fonduri europene de primăria municipiului Suceava în parteneriat cu Consiliul Judeţean. Clădirea situată în zona patinoarului artificial este compusă din demisol, parter, două etaje şi mansardă şi găzduieşte spaţii expoziţionale, ateliere de producţie pentru meşterii populari, un centru de informare turistică şi o sală de conferinţe multimedia. La inaugurare au fost prezente toate oficialităţile locale şi judeţene în frunte cu primarul Ion Lungu, viceprimarii Ovidiu Doroftei şi Gavril Vîrvara, subprefectul Constantin Harasim, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Ilie Niţă respectiv Alexandru Rădulescu şi mai mulţi consilieri locali. Printre invitaţi s-au numărat senatorul PDL, Gheorghe Flutur, colegul său de la PSD, Ovidiu Donţu, deputaţii PDL Ioan Bălan şi Sanda Maria Ardeleanu, prim vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, foştii viceprimari ai Sucevei, Lucian Harşovschi şi Viorel Seredenciuc.

Spaţii gratuite pentru expoziţii

Primarul Ion Lungu a vorbit despre importanţa acestei investiţii pentru comunitate şi a ţinut să-i mulţumească fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, pentru sprijinul acordat în promovarea acesteia. « Inaugurăm o clădire importantă pentru oraş pentru activitatea culturală şi deopotrivă pentru activitatea economică pentru că aici sunt ateliere de creaţie şi de vânzare a produselor de dezvoltare a mediului de afaceri în domniul meşteşugăresc », a declarat Lungu. Primarul a subliniat că Centrul Tradiţiilor Populare pune la dispoziţia celor interesaţi în mod gratuit spaţii pentru organizarea de expoziţii.

Flutur a cerut un spaţiu în clădire « pentru a începe adevăratele dezbateri despre Bucovina capitală de regiune »

Senatorul Gheorghe Flutur a apreciat că acest Centru poate fi o piatră de temelie pentru viitoarea regiune şi i-a cerut primarului Lungu un spaţiu în clădire pentru a începe adevăratele dezbateri despre Bucovina capitală de regiune. « În axa aceasta Cetatea de Scaun, Centrul de Informare Turistică, Centrul Tradiţiilor Populare, Curtea Domnească Suceava poate să devină şi merită să devină capitala culturală a nordului. Aşa am pornit la derularea acestor proiecte împreună cu primarul Ion Lungu şi sper să ne întâlnim şi la inaugurarea Cetăţii de Scaun. Centrul Tradiţiilor Populare vreau să fie la modul foarte serios o piatră de temelie pentru viitoarea regiune. Nu vreau să politizez dar vreau să spun că este momentul să vorbim mai mult de ce merită Bucovina să fie luată în calcul la ceea ce se va discuta în perioada următoare. Identitatea Bucovinei înseamnă şi meşteşuguri şi aceasta este casa meşteşugarilor », a declarat Flutur.

Donţu se bucură că brandul meşterilor populari nu a fost furat de unii politicieni precum brandul « Produs în Bucovina »

Senatorul Ovidiu Donţu a ţinut să precizeze că în fosta sa calitate de director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a sprijinit meşteşugarii prin organizarea unor târguri de profil. El a spus că se bucură că acest brand al meşterilor populari nu a fost furat de unii politicieni precum brandul « Produs în Bucovina » aplicând astfel o lovitură sub centură fostului şef al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. « Mă cuprinde un sentiment de emoţie la inaugurarea acestui centru datorită faptului că foarte mulţi ani am fost coorganizator la Târgul meşterilor populari din funcţia de director general al Camerei de Comerţ. Mă bucur că acest brand al meşterilor populari nu a fost furat de unii politicieni cum de exemplu brandul Produs în Bucovina l-am regăsit în portofoliul altora. De ajuns să dai căutare pe google Produs în Bucovina şi aflăm că CCI încă de acum 10 ani organiza evenimente sub sigla Produs în Bucovina », a spus Donţu. El a vorbit şi despre regionalizare spunând doar că este bucuros că USL a reuşit să oprescă proiectul de desfiinţare a judeţului Suceava. Trebuie spus că investiţia a costat 1,4 milioane de euro jumătate din sumă provenind din fonduri europene nerambursabile iar jumătate fiind suportată în mod egal de Primărie şi Consiliul Judeţean. Centrul Tradiţiilor Populare va fi coordonat de Ilie Vasile, consilierul primarului Ion Lungu.

Inflaţie de oficialităţi la inaugurarea Centrului Tradiţiilor Populare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava