MOPAN Suceava

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a emis, în data de 23.02.2017, Instrucțiunea cu privire la aplicarea prevederilor Ghidului specific pentru monumente istorice referitoare la calitatea de reprezentant legal pentru bisericile și mănăstirile considerate părți componente ale Bisericii Ortodoxe Române cu personalitate juridică. Documentul vine în sprijinul lăcașelor de cult și are la bază interpretarea dată de Secretariatul de Stat pentru Culte articolelor cuprinse în Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Prin intermediul instrucţiunii, Autoritatea de Management pentru POR se asigură de respectarea principiului privind tratamentul nediscriminatoriu al tuturor solicitanților la finanțare, precum și transparența sistemului de evaluare și selecție.

Astfel, proiectele respinse în cadrul etapei de verificare a conformității și eligibilității, din considerente exclusiv legate de semnătura reprezentanților legali ai parohiei/mănăstirii ca părți componente ale BOR, cu personalitate juridică, vor fi reanalizate și reincluse în procesul de evaluare, selecție și contractare.

Reincluderea proiectelor în proces în urma aplicării prevederilor instrucțiunii va conduce la revizuirea listei etapizate de proiecte finanțabile în cadrul apelului nr. POR/AP/2016/5/5.1. Toate prevederile aferente mecanismului de evaluare și contractare din cadrul Ghidului specific/Ghidului general vor fi aplicate în consecință.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava