Concert pascal
MOPAN Suceava

În judeţul Suceava a fost implementat proiectul « amenajarea pârâului Votinel şi afluenţi » în valoare de 21,5 milioane de lei al cărui beneficiar este Administraţia Naţională « Apele Române » prin Administraţia Bazinală de Apă Siret, proiect care reduce riscul la inundaţii în bazinul hidrografic al pârâului Voitinel. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Finalizarea investiţiei a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Nicolae Berindean, şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava Daniel Drăgoi şi responsabilul tehnic al investiţiei, inginerul Ioan Iulian Albescu din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Siret. Au fost prezenţi de asemenea prefectul Constantin Harasim, vicepreşedintele Consilului Judeţean, Alexandru Rădulescu şi primarul comunei Voitinel, Maria Pleşca. Daniel Drăgoi a ţinut să precizeze că « amenajarea albiei pârâului Voitinel şi afluenţi » este un proiect ambiţios care va scăpa populaţia din zonă de inundaţii precum cele din 2006, 2008 şi 2010. El  arătat că 90% din valoarea investiţiei sunt bani europeni iar restul de 10% cofinanţarea de la bugetul de stat. «Este un proiect ambiţios realizat cu fonduri europene. Startul proiectului a fost dat pe 10 iulie 2015 şi iată că în noiembrie a fost finalizat. Doamna primar este cea mai bucuroasă pentru că nu vor mai fi probleme cu inundaţiile precum cele din 2006, 2008 şi 2010. Ne-am ţinut de acest proiect şi toate termenele au fost respectate », a declarat Drăgoi.
Investiţia protejează 4.200 de locuitori, 1.082 de proprietăţi, o grădiniţă, o şcoală şi două instituţii publice

La rândul său directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Nicolae Berindean, a declarat că investiţia de la Voitinel este extrem de importantă pentru judeţ dar în special pentru locuitorii din Voitinel. «Vreau să mulţumesc proiectanţilor, constructorilor şi în mod special doamnei primar pentru efortul pe care l-a făcut în promovarea obiectivului », a spus Berindean. Obiectivul general al proiectului este acela de a reduce anvergura daunelor cauzate de inundaţii în bazinul hidrografic al pârâului Voitinel, afluent de dreapta al râului Suceava.

« Obiectivele specifice ale proiectului constau în realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru reducerea riscului de inundaţii pe pârâul Voitinel, protejarea împotriva inundaţiilor a populaţiei din localităţile tarversate de cursul de apă, protejarea împotriva inundaţiilor a gospodăriilor individuale, a obiectivelor socio economice, a infrastructurii de transport şi de telecomunicaţii şi a reţelelor de utilităţi, utilizarea adecvată a resurselor pentru realizarea, întreţinerea şi exploatarea infrastructurii de apărare şi a măsurilor de reducere a riscului la inundaţii în arealul străbătut de cursul de apă, reducerea numărului fenomenelor de inundaţii în zonele cu risc ridicat la inundaţii, asigurarea accesului în gospodării, protecţia construcţiilor din zonele adiacente malurilor, a căilor de comunicaţie din zonă », a spus inginerul Albescu, responsabilul tehnic al investiţiei. În cadrul proiectului s-au realizat 3,152 de kilometri de recalibrare de albie, 2,862 de kilometri de mal din gabioane, 2,545 kilometri de diguri de protecţie, 20 de praguri de fund şi 10 punţi şi podeţe. Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt 4.200 de locuitori, 1.082 de proprietăţi, o grădiniţă, o şcoală şi două instituţii publice. Investiţia a fost executată de societatea Construcţii Feroviare Drumuri şi Poduri Buzău cu doi subcontractanţi : Hidroterra Suceava şi Safcons Rădăuţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava