Concert pascal
MOPAN Suceava

Ionuţ Vartic, inspector şef în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava a fost demis din funcţie începând cu data de luni, 9 februarie 2015. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, începând cu data de 09 februarie 2015, prin Ordin al preşedintelui ANAF s-a dispus încetarea detaşării lui Ionuţ Vartic la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF). Decizia a fost adoptată în urma reţinerii şi arestării preventive la domiciliu a lui Ionuţ Vartic. În comunicat se precizează că acesta a fost detaşat pe o funcţie de inspector antifraudă șef serviciu în cadrul Direcției regionale antifraudă Suceava. De asemenea, în documentul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală se precizeaă că această decizie a fost luată deoarece Ionuţ Vartic este acuzat de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de săvârșirea a trei infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
„Prin politica de toleranţă zero faţă de corupţie, conducerea DGAF susţine necondiţionat demersurile organelor de urmărire penală şi asigură implementarea tuturor măsurilor legale necesare prevenirii şi combaterii acestui flagel. Reafirmăm hotărârea DGAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate”, se mai precizează în comunicat.
Reamintim că Tribunalul Bucureşti a hotărât la sfârşitul săptămânii trecute că în cazul fostului şef al Gărzii Financiare Suceava poate fi aplicată măsura arestului la domiciliu. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul omului de afaceri sucevean Corneliu Chiuchea, administrator la firma „Valea Obcinilor”. Reamintim că Ionuţ Vartic, în prezent inspectorul șef în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală -DRAF Suceava, şi administratorul firmei „Valea Obcinilor”, Corneliu Ciuchea, au fost reţinuţi vineri pentru 24 de ore de către procurorii structurii centrale a DNA. Ionuţ Vartic este acuzat de săvîrşirea a trei infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sînt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, iar Corneliu Ciuchea de complicitate la aceste infracţiuni.
Într-un comunicat al DNA se preciza că la data de 15 mai 2014, Vartic Ionuţ-Daniel a devoalat, către Ciuchea Corneliu, date confidenţiale privind organizarea unui control inopinat la un complex comercial situat în zona industrială a Sucevei, de către inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă. Divulgarea a avut drept scop asigurarea protecţiei unei firme cu care Ciuchea Corneliu derula activităţi comerciale şi care avea două puncte de lucru în locaţia respectivă.
DNA mai arată că, în data de 17 iunie 2014, Vartic i-a transmis lui Ciuchea informaţii confidenţiale prin intermediul cărora a devoalat acţiunile de control în teren pe care echipele de inspectori ale Direcţiei Antifraudă urmau să le desfăşoare pe raza municipiului Fălticeni. Ulterior, Ciuchea a contactat o persoană, asociat şi administrator al unei firme din Fălticeni şi a avertizat-o cu privire la iminenţa descinderii echipelor de inspectori fiscali pe raza municipiului Fălticeni. În continuare, persoana respectivă a transmis informaţiile altor agenți economici, parteneri de afaceri. În contextul în care una dintre echipe a demarat inspecţia la un punct de lucru al firmei persoanei iniţial avertizate, identificînd plusuri în gestiune faţă de înregistrările casei de marcat şi intenționa să aplice o contravenţie de 8.000 lei, persoana respectivă l-a contactat pe Ciuchea şi i-a solicitat sprijinul. Principalele temeri ale acelei persoane erau legate de eventualitatea unui control la un depozit EN-GROSS situat în Fălticeni şi de posibilitatea închiderii temporare a activității firmei.
Din actele de la dosar a rezultat că inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava s-au limitat la aplicarea contravenţiei de 8.000 lei, fără să închidă activitatea şi fără să extindă controlul la celelalte puncte de lucru ale firmei.
În comunicatul DNA se mai precizează că, în data de 5 decembrie 2014, în baza unui ordin al preşedintelui Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi sub coordonarea unei echipe din cadrul acestei instituţii, inspectori din cadrul DRAF Suceava au efectuat controale la diverse societăţi comerciale din judeţul nostru. Înainte de deplasarea echipelor de inspectori pe teren, Ionuţ Vartic, în virtutea funcţiei deţinute, a fost informat cu privire la efectuarea controalelor, iar la scurt timp a aflat şi firmele care erau vizate de verificări. În vederea anunţării reprezentanţilor unor firme protejate cu privire la iminenta derulare a controalelor, el i-a comunicat informaţia administratorului de la „Valea Obcinilor”, care la rîndul său a transmis-o altor persoane. Datorită relaţiilor apropiate cu Ciuchea, Ionuţ Vartic l-a prevenit cu privire la efectuarea controalelor încă dinainte de a lua cunoştinţă de tematica şi societăţile comerciale vizate, în aşa fel încît acesta să îşi poată lua măsurile necesare evitării constatării unor eventuale nereguli de către organele de control.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava