MOPAN Suceava

Județul Suceava este pe primul loc la creșterea turismului la nivel național această ramură economică cunoscând o dezvoltare spectaculoasă în ultimii patru ani. Declarația aparține președintelui Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, și a fost făcută joi într-o conferință de presă. Nechifor a prezentat în susținerea afirmațiilor date statistice din  perioada 2008 – 2015, din care reiese că, după o cădere abruptă de 8,54% în anul 2009 și 7,45% în 2010, ulterior a crescut nu doar infrastructura pentru turism, ci și afluxul de turiști și gradul de ocupare a unităților de cazare. Cea mai spectaculoasă creștere a fost înregistrată în 2015, față de 2014, de 19,1%. Numărul de turiști care ne-au vizitat județul în anul 2015 a fost de 310.548, față de 260.684, în 2014.

Comparativ cu media națională, care este de aproape 8%, procentul înregistrat în Suceava plasează județul nostru pe primul loc la nivel național, iar Bucovina pe locul doi ca destinație turistică. ”Asta nu s-a întâmplat pur și simplu, ci printr-o activitate de promovare puternică și organizarea unor evenimente de mare amploare. Ne-am dus curajos în evenimente internaționale, am avut o prezență masivă la marile târguri de turism de peste hotare și din țară”, a explicat șeful administrației județene. Ca evenimente care au atras turiști în județ, Nechifor a menționat Festivalul Medieval, Festivalul Meșterilor Populari, Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, Rock Castle, Bucovina Air Show de la Aeroportul Suceava, Hora Bucovinei, ”Comorile Muntelui” de pe Rarău, Târgul expoziție de cai și legende bucovinene de la Horodnic.

Cătălin Nechifor a menționat că un alt element de atractivitate cu influență majoră asupra dezvoltării turismului este Transrarăul, un traseu turistic montan care echivalează în frumusețe Transfăgărășan și Transalpina. Președintele Consiliului Județean a spus că până în august sunt premise bune să fie finalizat și punctul de belvedere tip sky-walk Piatra Șoimului, o construcție unică în țară. Potrivit lui Nechifor, aceste rezultate au fost posibile datorită unei colaborări și coordonări foarte bune între administrația județeană, unitățile cu activitate turistică, primării și alte instituții ale statului, în vederea susținerii unui interes comun.

Cătălin Nechifor a mai spus că pe aceeași linie de promovare agresivă la târgurile internaționale, în octombrie Suceava va fi prezentă la Târgul Mondial de Turism de la Londra, cel mai mare din lume, cu două concepte noi, ”Bucovina nevăzută” și ”Bucovina- mica Europa”, pe care ar fi trebuit să le prezinte în noiembrie 2015 la Bruxelles, amânate din cauza atentatelor. ”Cred foarte mult în prezența noastră la Londra, în octombrie, când va fi capitala turismului mondial”, a precizat șeful administrației județene. La stimularea interesului englezilor pentru Bucovina va contribui și deschiderea curselor aeriene directe între Londra și Suceava, din 19 august.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava