MOPAN Suceava

Judeţul Suceava va participa anul viitor la cel mai mare târg de agricultură şi silvicultură din Europa, acesta având loc în Belgia. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat la finalul vizitei pe care a efectuat-o zilele trecute în Belgia că participarea la acest eveniment a fost stabilită după ce a discutat cu ministrul Agriculturii, Naturii și Turismului din Wallonia, Rene Collin și cu președintele Colegiului Provincial, Patrick Adam. Şeful administraţiei judeţene s-a aflat într-o vizită oficială în Belgia, la invitaţia guvernatorului provinciei Luxemburg, Bernard Caprasse. „Suntem în măsură să realizăm o nouă acțiune în comun, participarea reciprocă a fermierilor și întreprinzătorilor din agricultură la două evenimente care vor avea loc anul viitor. Este vorba de Târgul de la Libramont, din Chevigny, în Belgia, și de Târgul Național de Zootehnie al României, care se organizează în judeţul Suceava, la Dorna Candrenilor”, a precizat Cătălin Nechifor. El a explicat că Târgul de la Libramont este cel mai mare târg expozițional dedicat agriculturii și silviculturii din Europa, fiind înființat în anul 1926. Târgul de la Libramont are loc în ultimul sfârșit de săptămână din iulie, la acesta participând peste 600 de expozanți, şi peste 200.000 de vizitatori.
Cătălin Nechifor a precizat că în 2016 va fi organizată cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional de Zootehnie al României de la Dorna Candrenilor, aceasta urmând să aibă loc în perioada 27 – 29 mai, pe aerodromul din această comună. Nechifor a amintit că la ediţia de anul acesta, la târgul organizat în judeţul Suceava au fost prezenţi circa 100 de expozanți, care au prezentat peste 200 de animale de rasă. Târgul a fost vizitat de peste 10.000 de persoane.
“Ceea ce ne propunem împreună cu partenerii din Provincia Luxemburg este să asigurăm prin reciprocitate prezența fermierilor și întreprinzătorilor români în Libramont – Belgia și belgieni în Dorna Candrenilor – România. Unul din obiectivele importante pentru noi este atragerea materialului genetic specific rasei Bleu Blanc Belge pentru crescătorii de taurine de carne din Suceava și nordul României, dar și prezența fermierilor noștri în cel mai mare târg de agricultură din Europa, cel de la Libramont. Iată că, după 6 luni de când am semnat parteneriatul cu Provincia Luxemburg, apar și rezultate, în beneficiul ambelor regiuni”, a mai spus Cătălin Nechifor.
La finalul evenimentului din Belgia, președintele CJ Suceava a ținut să mai mulțumească încă o dată celor care au jucat un rol major în constituirea acestui parteneriat. “Încă o dată, mulțumiri domnilor ambasadori Philippe Beke și Ștefan Tinca, pentru că au făcut posibil parteneriatul dintre județul Suceava și provincia Luxemburg”, a încheiat Cătălin Nechifor.

Judeţul Suceava va fi prezent la cel mai mare târg de agricultură şi silvicultură din Europa, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava