Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul pentru Dezvoltare Regională s-a întrunit la Piatra Neamţ, miercuri, 25 februarie, începând cu ora 11.00. La întâlnire au participat 20 din cei 24 de membri CDR, precum şi conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Şedinţa a fost prezidată de Cristian Adomniței, preşedinte al Consiliului Judeţean Iași şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională. Conform ordinii de zi a şedinţei, au fost supuse dezbaterii şi aprobării Raportul de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru anul 2014 și au fost prezentate informări privind stadiul implementării celor două programe gestionate de ADR Nord-Est: Programul Operațional Regional și respectiv Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (Axa 1 și Operațiunea 3.1.1 din cadrul Axei 3) pentru perioada 2007-2013.

De asemenea, cu acest prilej au fost desemnați membrii în cadrul Comitetelor de Monitorizare pentru următoarele programe: POR 2007-2013, Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, POC România-Ucraina 2014-2020 și POC România Republica Moldova 2014-2020. În cadrul acestei ședințe a fost prezentat și aprobat Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est, care include principalele elemente strategice pentru inițiativele de dezvoltare ale regiunii din perioada 2014-2020 din fonduri europene și alte surse de finanțare.
Hotărârile au fost aprobate prin votul tuturor celor prezenţi. Din informarea susținută de Nicolaie Burghelea director adjunct al Direcției OI POR, rezultă un grad de absobție al programului de 67,46% la nivel regional.

De precizat că Nicolaie Burghelea a fost confirmat în funcția de Director al Direcției OI POR Nord-Est. În acelaşi timp, Cristian Zamă, director OI POSCCE a subliniat în informarea sa, că din aprilie 2013, moment al preluării de către ADR Nord-Est a atribuțiilor de OI POSCCE, gradul de absorbție al Programului a crescut de la 6,77% la aproximativ 50%.

La rândul săi, Cristian Adomniței a mulțumit în numele membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională, Constantin Apostol și Gheorghe Harja pentru colaborarea eficientă și pentru contribuția la elaborarea sistemului de implementare a Instrumentelor Structurale în România și a adăugat “ADR Nord-Est s-a aflat întotdeauna în zona de performanță la nivel național dar și european, atât prin realizările Programului Operațional Regional cât și prin alte activități. Ne aflăm într-un moment sensibil, în care un program trebuie încheiat, iar un altul nou trebuie pregătit de implementare. Cu atât mai important este acum rolul acestui organism de tehnicieni pentru bunul mers al lucrurilor. Îi asigur cu această ocazie pe angajații ADR Nord-Est că au în mine și în Consiliul pentru Dezvoltare Regională un sprijin real, pentru continuarea și perfecționarea demersurilor începute.”

Tot cu această ocazie s-a aprobat Regulamentul de Organizare și s-a stabilit data de 25 martie 2015, pentru concursul de angajare a Directorului General al ADR Nord-Est care se va desfășura la Piatra Neamț.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava