Concert pascal
MOPAN Suceava

Fostele organizaţii PDL şi PNL Suceava vor avea cea mai mare delegaţie din ţară la Consiliul Naţional de Coordonare al noului PNL. Din delegaţie vor face parte 35 de reprezentanţi ai fostelor organizaţii judeţene ale PNL şi PDL Suceava, atât membri de drept din partea fiecărui partid, cât şi un anumit număr de membri aleşi printr-un algoritm stabilit de Biroul Permanent Naţional al noului PNL.
Ultimele clarificări cu privire la delegaţia noului PNL la Consiliul Naţional de Coordonare au fost făcute la finalul săptămânii trecute de către doi lideri liberali, Alexandru Băişanu şi Ioan Balan.
Într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, liderului fostului PNL Suceava, Alexandru Băişanu a declarat că în şedinţa Biroului Permanent Judeţean care a avut loc la mijlocul săptămânii trecute a fost stabilită delegaţia din partea „PNL Brătianu”, care va fi formată din 13 membri. „Este numărul oficial, nu cel de pe surse sau din alte informaţii primite din alte zone şi din alte sedii. Organizaţia Judeţeană a PNL, şi aici vorbesc de organizaţia PNL Brătianu are 13 membri care vor participa la întrunirea de la Bucureşti, nu cinci aşa cum s-a vehiculat de către domnul Balan”, a spus liderului fostului PNL Suceava. Alexandru Băişanu a arătat că alături de el, delegaţii de drept sunt deputaţii Dumitru Pardău şi Radu Surugiu, senatorul Steliana Miron, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Niţă, viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei şi primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură. Băişanu a mai spus că pe lângă aceştia, fostului PNL Suceava i-a mai revenit un număr de delgaţi în funcţie de criteriile stabilite la nivel naţional, iar pentru a participa la CNC au fost aleşi primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, primarul din Siret, Adrian Popoiu, cel din comuna Fundu Moldovei, Tudor Zdrob, primarul din Broşteni, Nicolae Chiriac, preşedintele fostei organizaţii municipale, Marius Zmău, şi secretarul general al organizaţiei judeţene, Daniel Roibu.

Balan anunţă că demicrat liberalii vor fi reprezentaţi de 25 de membri la Consiliul Naţional de Coordonare

Vicepreşedintele pentru Regiunea de Nord-Est al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat, la rândul său, că dintre cei 35 de delegaţi ai Sucevei la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, 22 sunt de la fosta organizaţie judeţeană a PDL, iar 13 sunt din fostul PNL. Ioan Balan a explicat că pe lângă membrii de drept, la Consiliu vor participa şi un număr de delegaţi aleşi printr-un algoritm stabilit de Biroul Naţional Permanent, în funcţie de rezultatele obţinute de cele două partide la alegerile europarlamentare din 2014. El a arătat că din cei 22 de delegaţi ai fostului PDL Suceava, 8 sunt delegaţi de drept, iar 14 au fost stabiliţi pe baza algoritmului decis de BPN.
„Numărul delegaţilor de drept nu poate fi modificat deoarece este stabilit prin Statut, iar ponderea organizaţiei în cadrul general al partidului este dată de numărul delegaţilor aleşi, care ţine cont de rezultatele obţinute de organizaţie în alegeri”. Balan nu a dorit să comenteze afirmaţiile lui Alexandru Băişanu, subliniind că el nu îşi doreşte să genereze o polemică între cele două partide, ci doar să prezinte detaliile tehnice cu privire la modul în care au fost stabiliţi delegaţii la Consiliul Naţional de Coordonare. Ioan Balan a afirmat că el a discutat anterior doar despre delegaţii aleşi, stabiliţi în baza algoritmului decis la nivel naţional în baza rezultatelor obţinute de filialele judeţene, şi nu de numărul delegaţilor de drept.

Liberalii suceveni vor avea cea mai mare delegaţie la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava