Concert pascal
MOPAN Suceava

Consilierul judeţean PSD Neculai Bosancu a anunţat marţi că linia de cale ferată dintre Suceava şi Putna ar putea fi redeschisă în totalitate traficului feroviar de persoane. Bonsancu a declarat în plenul Consiliului Judeţean că a discutat despre redeschiderea acestei linii cu directorul general adjunct al CFR Călători, precizând că „este posibil ca această linie să fie redeschisă”. Reamintim că trenurile de la Suceava şi până la Putna aui fost anulate în anul 2012, iar de atunci acestea circulă doar de la Suceava şi până la Dorneşti.
Neculai Bosancu a precizat că din discuţiile cu reprezentanţii conducerii CFR Călători, aceştia au anunţat că există posibilitatea asigurării garniturii de tren şi a locomotivelor pentru acest traseu. „ S-a stabilit că se poate realiza acest vis al călătorilor şi al unor primari”, a spus Bosancu.
El a arătat că deja s-a dispus verificarea stării tehnice a căii ferate de la Dorneşti la Putna, în condiţiile în care se estimează că viteza cu care ar putea circula trenurile în momentul de faţă ar fi de doar 30 km/h. „Asta ar însemna că nu vom avea călători deoarece microbuzele maxi-taxi şi celelalte mijloace de transport pot asigura condiţii mult mai convenabile şi mai atractive pentru călători în momentul de faţă. În 30 de zile vom şti exact data când se va putea relua traficul şi cum se va putea face. Acum nu putem şti deoarece problema este foarte veche şi sunt necesare unele verificări ale infrastructurii”, a explicat consilierul judeţean sucevean. Bosancu a arătat că în acelaşi timp s-a solicitat şi o estimare a costurilor pentru readucerea în parametrii normali de circulaţie a tronsonului de cale ferată de la Dorneşti la Putna.
El a declarat că în discuţiile cu directorul adjunct al CFR Călători s-a pus în discuţie introducerea unui pachet minim social, ceea ar putea permite compensarea diferenţelor dintre costuri şi venituri de la bugetul de stat, astferl încât aceste diferenţe să nu mai fie suportate de către Consiliul Judeţean sau de către primăriile de pe acest traseu.
Neculai Bosancu a subliniat faptul că pentru ca aceste demersuri în vederea redeschiderii traseului de la Suceava la Putna ar fi nevoie şi de „anumite presiuni” din rândul opiniei publice, cum ar fi strângerea de semnături de la cei care îşi doresc acest lucru.

Linia de cale ferată Suceava – Putna ar putea fi redeschisă în totalitate, 8.8 out of 10 based on 11 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (11 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava