Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe pista de skeleton de la Igls din Innsbruck, Austria, s-au desfăşurat în perioada 7 – 11 noiembrie, primele două etape din Cupa Intercontinentală de skeleton. Echipa României a fost formată din doi sportivi de la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei (CSI), Maria Marinela Mazilu şi Dorin Velicu. Competiţia din Austria a constituit pentru Delia Ivaş debutul ca antrenor la Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton (IBSF). Delia, este prima româncă antrenoare la IBSF şi răspunde împreună cu un coleg american de pregătirea a 11 sportivi din 7 ţări inclusiv România. Ea este şi antrenoarea celor doi români de la CSI în Cupa Intercontinentală din partea Federaţiei Române de Bob şi Sanie.

În prima etapă a Cupei Intercontinentale de skeleton, competiţie rezervată  seniorilor, desfăşurată joi, 10 noiembrie, Maria Marinela Mazilu s-a clasat pe locul 4 după ce în prima manşă era pe locul 3. În ambele manşe a avut start de locul 1, a condus până la ultimul intertempo, dar la sfârşitul cursei a ratat la sutimi de secundă un loc pe podiumul de premiere.

Dorin Velicu a ales greşit patinele şi a avut o evoluţie mai modestă, obţinând locul 19 din 34.
“Maria ne încântă în continuare. După titlul mondial de la Campionatul Mondial de Starturi acum confirmă şi pe gheaţă: un loc patru obţinut într-o companie selectă şi mai ales cu două starturi de locul 1. A avut cele mai bune starturi din concurs la ambele manşe, cu două recorduri personale consecutive, 5 secunde 30 sutimi şi 5 secunde 29 sutimi. Este o fată minunată care continuă să ne facă viaţa mai frumoasă pe pista de gheaţă. Mulțumim Mariei pentru efortul său şi pentru succesul său. Felicitari şi Deliei pentru debutul excepţional în această echipă selectă a antrenorilor Federaţiei Internaţionale de Bob şi Skeleton”, ne-a declarat prof. Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei.

Vineri după – amiază tot la Igls s-a desfăşurat a doua etapă a Cupei Intercontinentale de skeleton, unde cei doi componenţi ai echipei României speră să obţină un rezultat mai bun.

“Tragem tare, avem o competiţie dificilă, cu concurenţi foarte bine pregătiţi”, ne-a precizat  Maria Marinela Mazilu, cunoscută în acest sport şi sub numele de 3M.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava