Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto41 poze în acest set

Lucrările de consolidare şi restaurare a Cetăţii de Scaun a Sucevei sunt realizate în proporţie de 75%, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, în urma unei vizite efectuate pe şantier alături de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, de managerul societăţii General Construct, Viorel Nuţu şi de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. Nechifor s-a arătat mulţumit de ritmul lucrărilor precizând că acestea vor fi finalizate în noiembrie 2014 şi nu în martie 2015, aşa cum este stipulat în contract. El a ţinut să precizeze că plăţile către constructor s-au făcut în procent de 72%. «Faţă de vizita anterioară progresul este impresionant. Vreau să felicit toată echipa care munceşte aici. Avem garanţii că proiectul va fi finalizat mai repede de martie 2015. În noiembrie suntem asiguraţi că vom închide lucrările de la Cetate iar obiectivul nostru este ca pe timp de vară să putem organiza acele manifestări care deja sunt clasice şi anume Festivalul Medieval şi Festivalul de rock”, a spus Nechifor.

Lungu dispus să aloce bani pentru funcţionarea serviciilor din Cetate

La rândul său primarul Ion Lungu a remarcat faptul că realizarea acestui proiect a însemnat, în primul rând, salvarea Cetăţii de la prăbuşire. Pericolul era iminent, a spus Lungu, din cauza alunecărilor de teren de pe versantul de nord. Primarul şi-a manifestat disponibilitatea de sprijini financiar buna funcţionara a serviciilor din perimetrul Cetăţii. „Voi discuta cu domnul Ursu vizavi de costurile de întreţinere de aici e vorba de toalete, de spaţii expoziţionale. Primăria este dispusă oricând să facă o asociere cu Cetatea, cu Muzeul Bucovinei pentru a sprijini financiar în cazul în care cheltuielile nu sunt acoperite din costurile biletelor. Nu cred că la aceste sume care s-au atras mai contează 2 miliarde de lei vechi pe an din partea primăriei în aşa fel încât să asigurăm condiţii civilizate la Cetate”, a spus Lungu.

Nuţu: „A fost o provocare pentru noi consolidarea frontului de nord”

Managerul firmei General Construct, Viorel Nuţu, a dat asigurări că lucrările vor fi gata înainte de termen arătând că unele lucrări de consolidare au fost o provocare pentru constructor. „A fost o provocare pentru noi consolidarea frontului de nord cât şi restaurarea pe care am făcut-o împreună cu Restaco. Partea de instalaţii reprezintă ceva nou iar la următoarea vizită o să vedeţi partea spectaculoasă a acesteia”, a declarat Nuţu. Proiectul de reabilitare şi consolidare a Cetăţii de Scaun a fost promovat de Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava şi are o valoare de 54 de milioane de lei. Majoritatea banilor sînt asiguraţi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Lucrările au demarat în iunie 2011 şi sînt efectuate de un consorţiu format din firmele „General Construct”, „Loial Impex” şi „Restaco”, toate din Suceava, şi „Grup Corint” din Alba Iulia.

Lucrările de consolidare şi restaurare a Cetăţii de Scaun, realizate în proporţie de 75%, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava