Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările la drumul județean de la Dărmănești la Suceava ar putea să înceapă la finalul anului 2017, începutul anului 2018. Anunțul a fost făcut luni, la Suceava, de directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei. Vasile Asandei a participat astăzi, la Suceava, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la finalul căreia a precizat că acest proiect se află în momentul de față în faza de evaluare și contractare. Consiliile Județene Suceava și Iași au fost primele care au depus la ADR Nord-Est proiectul pentru modernizarea drumului de la Dărmănești la Iași, prin Dolhasca, valoarea acestuia fiind de 75 de milioane de euro.

Vasile Asandei a precizat că procedurile de achiziție pentru acest proiect ar putea fi finalizate până la finalul anului 2017, când ar putea să înceapă și lucrările.

În același timp, directorul ADR Nord-Est și-a exprimat speranța că în cursul anului viitor vor fi deblocate și lansate toate programele de finanțare pentru exercițiul financiar 2014 – 2020. El a amintit că în momentul de față, pentru acest exercițiu financiar în Regiunea de Nord – Est nu sunt încă semnate contracte pentru implementarea de proiecte. Vasile Asandei a spus că la nivel de regiune au fost depuse aproximativ 200 de proeicte pentru microîntreprinderi și circa 60 de proiecte pe celelalte axe de finanțare, toate fiind încă în evaluare.

Vasile Asandei a făcut referire și la vechiul exercițiu financiar 2007 – 2013, precizând că în această perioadă Regiunea de Nord-Est a dovedit că are inițiativă și viziune, dar și că a reușit să atragă fondurile europene alocate. Asandei a spus că vesetea bună este că Regiunea de Nord-Est nu mai este cea mai săracă regiune a Uniunii Europene, reușind să ajungă pe locul cinci „de la coadă”. El a apreciat ca îmbucurătoare această situație, adăugând că acest lucru dovedește că ritmul de dezvoltare al acestei regiuni este mai accelerat comparativ cu altele.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava