MOPAN Suceava

Secretarul executiv al Mişcării Populare la nivel naţional şi vicepreşedintele al Organizaţiei Judeţene Suceava a partidului, Marian Andronache, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, o parte din proiectele pe care le are în vedere în situaţia în care va fi ales primar al municipiului Suceava. La mijlocul acestei luni, Consiliul Naţional al Mişcării Populare a validat candidatura lui Marian Andronache pentru funcţia de primar al Sucevei.
Marian Andronache este director al Direcţiei Generale a Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava, având profesia de inginer constructor. Marian Andronache a ţinut să precizeze că experienţa de 20 de ani pe care o are în administraţie îi dă dreptul să creadă că va reuşi să câştige alegerile din luna iunie 2016. „Îmi doresc un oraş viu, din toate punctele de vedere, un oraş cu oameni sănătoşi şi cu cetăţeni în siguranţă. Şi în acelaşi timp îmi doresc o administraţie mai performantă. Iar dezvoltarea depinde de capacitatea noastră a a absorbi fonduri europene”, a spus Marian Andronache.
El a precizat că Suceava poate prelua exemplul de bună practică al Primăriei Oradea, care a reuşit să atragă peste 135 de milioane de euro din fondurile europene disponibile în exerciţiul financiar precedent. „Direcţia de proiecte europene din cadrul Primăriei Oradea a generat atât de multe proiecte, încât oricare dintre acestea se transforma în realitate. Au avut atât de multe proiecte încât au ajuns să nu mai aibă societăţi comerciale locale care să facă toate lucrările care erau. Mi-aş dori ca acest lucru să se întâmplă şi la Suceava. Şi vreau să spun că şi la Primăria Suceava avem un Departament de proiecte cu o echipă performantă, însă aceasta este formată doar din 4 – 5 oameni”, a explicat Marian Andronache. El a adăugat că îşi doreşte dezvoltarea Departamentului de proiecte europene din cadrul Primăriei Suceava, astfel încât sumele europene atrase să fie cât mai mari.
Pe de altă parte, vicepreşedintele Mişcării Populare Suceava a spus că o preocupare a sa va fi şi atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor din municipiu. Marian Andronache a vorbit în primul rând despre acoperişurile blocurilor din cartierul Obcini, aflate în mare parte într-o stare avansată de deteriorare, precizând că refacerea acestora se poate face prin promovarea unor proiecte europene. „Prin proiectele pentru anveloparea blocurilor se pot obţine fonduri inclusiv pentru reabilitarea acestor acoperişuri, sau pentru alte lucrări, la lifturi sau pentru înlocuirea instalaţiilor. Iar astfel de proiecte vor trebui depuse pentru reabilitarea blocurilor din toate cartierele, şi inclusiv pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic”, a explicat Andronache. El a mai adăugat că un alt proiecte pe care îl va avea va fi şi cel legat de dezvoltarea şi valorificarea obiectivelor istorice şi culturale din Suceava, o prioritate fiind reabilitarea Curţii Domneşti.
„Cunosc în detaliu necesităţile acestui oraş şi cred că Suceava are un viitor”, a subliniat vicepreşedintele MP Suceava.

Marian Andronache despre planurile sale pentru Suceava: „Îmi doresc un oraş viu”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava