MOPAN Suceava

Candidatul PMP pentru funcţia de primar al Sucevei, Marian Andronache, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, locuitorii de pe mai multe străzi plătesc apă rece la preţ de apă caldă. Marian Andronache a precizat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu locuitorii din zona centrală, aceştia i-au sesizat faptul că nu au apă caldă atunci când îşi doresc. „Într-un municipiu reşedinţă de judeţ care s-a vrut capitală culturală europeană am identificat trei străzi unde locuitorii nu au apă caldă când îşi doresc.

Locuitorii de pe aceste străzi mi-au spus că dau drumul la apa caldă, şi abia după vreo 45 de minute se încălzeşte”, a arătat Andronache. El a precizat că aceste probleme le au sucevenii de pe str. Trandafirilor, blocurile 8, 10 şi 12, str. Aleea Nucului, blocurile S1, S2 şi S3, şi e pe str. Republicii, blocurile 2,8 şi 14. Candidatul PMP pentru funcţia de primar al Sucevei a declarat că aceste blocuri ţin de punctul termic Mihai Vitează, care nu a fost modernizat în toalitate, deşi au existat fonduri pentru astfel de investiţii. Marian Andronache a arătat că locuitorii de pe aceste străzi vor avea în continuare aceste probleme având în vedere că modernizarea acestui punct termic nu a fost prinsă nici anul acesta în lista de investiţii. „Oamenilor trebuie să li se rezolve această problemă, cu atât mai mult cu cât sunt într-o asociaţie care nu are datorii”, a subliniat Marian Andronache.

El a adăugat că o altă problemă din municipiul Suceava este cea de la blocul de pe str. Mărăşeşti nr. 48, cunoscut ca şi „blocul groazei”, problemă pe care ştia că ar fi fost rezolvată. Marian Andronache a afirmat că dacă de la stradă lucrurile par a fi în regulă, în interiorul blocului sunt extrem de multe probleme legate de rezistenţa pereţilor.

Andronache a spus că în acest bloc locuiesc 600 de persoane, în 114 de garoniere, care nu beneficiază de apă caldă, adăugând că în momentul în care va ajunge primar va solicita de urgenţă efectuarea unei expertize tehnice a clădirii. El a precizat că intenţionează să acest bloc ar treui să fie primul pe lista de proiecte de reabilitare a blocurilor din Suceava pe fonduri europene. Nu în ultimul rând, el a declarat că o altă problemă identificată este şi cea a „banilor pe care sucevenii îi dau degeaba pe unele taxe”. Marian Andronache a făcut referire la suma de 100 de lei pe care sucevenii care vor să-şi monteze centrale termice de apartament trebuie să o plătească la Thermonet pentru a primi o semnătură pentru a se putea debranşa de la sistemul centralizat. Andronache a spus că dacă va ajunge primar intenţionează să elimine această taxă, precum şi o altă „verigă” din întregul proces pentru aprobarea montării unei centrale termice, şi anume semnătura primarului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava