Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat că în calitatea de medic pediatru și de membru în Comisia de Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților va încuraja vaccinarea tuturor copiilor, dar și accesul la informații pertinente în acest domeniu. Declarația a fost făcută de Maricela Cobuz după ce în cursul zilei de marți a participat la o sesiune de lucru cu privire la „Modernizarea sistemului de sănătate din România”, temele de discuție fiind „Alternative de finanțare la taxa clawback” și „Reforma sistemului de vaccinare: urgență a sistemului de sănătate publică din România”.

Cobuz a explicat că în urma discuțiilor s-a pus accent pe implicațiile și posibilitățile de îmbunătățire a situației actuale din România prin care se dorește crearea unui cadru legislativ cu norme de aplicare care ar putea duce la îmbunătățirea produselor pe piața românească și ar oferi o stabilitate investitorilor.

„A fost pusă în discuție și posibilitatea redefinirii asigurării de sănătate astfel încât să nu mai existe liste de așteptare la tratamentul pentru cancer sau alte boli grave.

De asemenea, s-a luat în discuție și includerea unei suprataxe la unele produse zaharoase, bani care pot fi folosiți în dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate”, a spus Maricela Cobuz. Ea a explicat că în anul 2012, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a alocat fonduri suplimentare în valoare de 61 de milioane de lei, din taxa clawback, pentru Programul de oncologie, fapt ce a dus la scurtarea cu 42% a listei de aşteptare cu pacienţi bolnavi de cancer. Deputatul PSD de Suceava a ținut să precizeze că deseori, lista de așteptare pentru pacienții bolnavi de cancer întârzie accesul la tratament datorită existenței puținelor insituții de oncologie.

Făcând referire la a doua temă de discuție, ea a precizat că în cadrul sesiunii de lucru s-a dezbătut și importanța vaccinării copiilor în România și care sunt implicațiile refuzării vaccinării. „În țara noastră, de peste 50 de ani, sistemul de vaccinare a salvat mii de vieți omenești. În lume, peste trei milioane de persoane mor anual din cauza unor boli ce puteau fi prevenite prin vaccinare”, a arătat Maricela Cobuz. Ea a mai afirmat că vaccinarea copiilor ajută la dezvoltarea anumitor tipuri de anticorpi cu rol în prevenirea unor boli foarte grave, respectiv difteria, hepatita virala A și B, infecția cu Haemophilus influenzae tip b –HIB, oreionul, poliomielita, rubeola, rujeola, tetanosul, tuberculoza, varicela și altele. În același timp, Maricela Cobuz a mai spus că în cadrul discuțiilor s-a adus la cunoștință insuficiența vaccinurilor pe piața din România și a existenței anumitor impedimente în realizarea vaccinării copiilor apărute din cauza militanților anti-vaccin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava