MOPAN Suceava

Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a criticat sâmbătă, la Mănăstirea Putna, decizia autorităţilor de a aproba construcţia unei moschei de mari dimensiuni în Bucureşti. Criticile au fost formulate în cuvântul pe care Preasfințitul Ambrozie l-a rostit în faţa celor peste 6.000 de credincioşi veniţi să participe la slujba oficiată de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Putna.

Episcopul Giurgiului a amintit că deja există o moschee în parcul Carol, „o foarte frumoasă” moschee în Constanţa, dar şi că există un consiliu consultativ al cultelor la care fiecare cult recunoscut preia preşedinţia prin rotaţia. Preasfințitul Ambrozie a ţinut să atragă atenţia că Biserica Ortodoxă Română nu a fost consultată în nici un înainte de autorităţile să aprobe construcţia unei moschei de mari dimensiuni în Bucureşti. Trebuie spus că moscheea la care a făcut referire Episcopul Giurgiului ar urma să fie construită în Sectorul1 din Bucureşti, după ce Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune un teren de aproape 11.300 de metri pătraţi, pe o perioadă de 49 de ani.


Episcopul Giurgiului le-a transmis celor prezenţi că nu se poate construi moschee în ţara Voievozilor. În acelaşi timp el a criticat şi prevederile legii cu privire la interzicerea cultului persoanelor vinovate de genocid.
Slujba de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului de la Putna a fost oficiată de un sobor de peste 50 de preoţi, printre care şi înalte feţe bisericeşti din Ucraina şi Republica Moldova, sobor condus de Episcopul Giurgiului, Preasfinţitul Ambrozie.
La hramul Mănăstirii Putna au participat credincioşi veniţi din toate colţurile judeţului şi din ţară.


Printre cei care au venit sâmbătă la Mănăstirea Putna s-a numărat şi comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu.


La slujba religioasă au asistat şi preşedintele PNL Suceava şi secretar general al partidului, senatorul Gheorghe Flutur, vicepreşedintele PNL pentru Regiunea de Nord – Est, deputatul Ioan Balan, senatoarea PNL Steliana Miron, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, lângă aceştia fiind prezent şi primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă.
Printre cei care au participat la slujă s-a numărat şi prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim.

Mesaj de la Putna al Episcopului de Giurgiu: Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava