Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava

Prezent la deschiderea Formului Economic Regional Moldova de la Vatra Dornei președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis o serie de mesaje atât către Comisia Eurpeană cât și către Guvernul României. Flutur a solicitat majorarea fondurilor europene pentru programele transfrontaliere și o gândire mai prietenoasă cu mediul de afaceri. ”Am cerut mai multe lucruri forurilor europene. Majorarea sumelor pentru programele tranfrontaliere. Sunt pea mici sumele cu Ucraina. Nu se poate așa ceva. Noi avem nevoie de majorări de sume explicate Comisiei Europene care sigur va înțelege. Apoi, dacă nu vom gândi mai prietenos cu mediul de  afaceri și vom continua birocratizarea României vom plăti scump. Sunt atenționări de la Bruxelles pentru depășirea deficitului pe cheltuieli publice. Dacă nu produci și nu devenim mai prietenoși cu mediul de afaceri avem o probelmă. Aceste lucruri trebuie discutate apăsat și de la Vatra Dornei trebuie să plece mesaje către guvernul de la București și către Comisia Europeană”, a  spus Flutur. El a arătat că una dintre marile provocări o reprezintă investițiile în infrastructură care sunt capitale. ”Trebuie să le grăbim. Și noi avem dreptul al autostrăzi și poate au plecat conaționalii noștri la muncă în alte țări pentru că nu au avut autostrăzi”, a  punctat șeful administrației județene. În opinia sa investițiile în educație sunt de asemenea esențiale. ”Vin investitori și au nevoie de forță de muncă pe specializări diverse. Cu Universitatea avem programe curajoase dar avem nevoie de învățământ dual și multe meserii”, a spus Flutur care a adăugat că primarii ar trebui să se gândească la înființarea de parcuri industriale care vor duce la crearea de noi locuri de muncă. Un lucur important, în opinia președintelui Consiliului Județean, care ar trebui să ne preocupe este implicarea în reconstrucția Ucrainei. ”Nu ne putem face că nu vedem aceste probleme de  la graniță și pe vreme rea trebuie să ne pregătim  de vreme bună adică România și zona noastră să fie participant activ în reconstrucția Ucrainei dar și a Republicii Moldova. Noi avem un rol iar județele de graniță trebuie să fie mult mai active”, a mai spus Flutur. El și-a exprimat speranța că Formul Economic Regional Moldova nu va fi un simplu simpozion și că va avea o finalitate bună pentru zona Bucovinei.

Forumului Economic Regional Moldova ediția 2024, se desfășoară la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, în perioada 04 – 06 iulie, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.), în calitate de inițiator al evenimentului, Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est, Camera de Comerț și Industrie a Județului Suceava, Municipiul Vatra Dornei, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Suceava, Orașul Siret, Orașul Gura Humorului și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Evenimentul este axat pe mai multe subiecte concentrate în trei paneluri principale, respectiv investiții, sănătate și turism și reunește oameni de afaceri, experți,  factori de decizie de la nivel național și internațional, reprezentanți diplomatici acreditați în România, pentru a discuta despre provocările și oportunitățile economice specifice Europei de Sud-Est, evidențiind avantajele și oportunitățile economice ale județului Suceava și Regiunii Moldova (Nord Estul României și Republica Moldova).

Mesajele lui Flutur de la Forumul Economic Regional Moldova de la Vatra Dornei către Comisia Europeană și Guvernul României: majorarea fondurilor europene pentru programele transfrontaliere și gândire mai prietenoasă cu mediul de afaceri, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava