Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările la pârtia de schi de pe masivul Rarău se desfășoară în mod corespunzător și sunt șanse să fie finalizate până la finele acestui an. Afirmația a fost făcută de primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură. Lucrările la pârtia de schi de pe Rarău au fost reluate în data de 9 septembrie, după ce Mihăiță Negură a semnat la Autoritatea Naţională pentru Turism un contract de finanţare în valoare de patru milioane de euro, pentru finalizarea proiectului. Mihăiță Negură precizat că are încredere că firma din Câmpulung Moldovenesc, SC Maghebo SRL, care se ocupă de finalizarea investiției are capacitatea de a termina acest proiect. Negură a precizat că până în prezent s-a reușit rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme care au apărut la pârtie, în cei patru ani de la sistarea lucrărilor. „Este vorba despre acea alunecare de teren pe o lungime de 140 de metri care a apărut pe pârtie. Zilele acestea specialiștii de la Transcablu Brașov s-au deplasat la fața locului și au dat soluția tehnică pentru acest tronson afectat de alunecările de teren. S-a constatat că în ultimii ani pe acest tronson nu au mai apărut alte alunecări, terenul fiind stabilizat, motiv pentru care vom începe lucrările de profilare a zonei, pentru a o aduce la nivelul pârtiei, lucrări pe care vrem să le terminăm într-un termen de trei săptămâni”, a declarat Mihăiță Negură. El a adăugat că de săptămâna aceasta se va turna betonul pentru construcția unui zid de sprijin, pe o lungime de 280 de metri, și în același timp se va lucra și la construcția unei rigole betonate pe toată lungimea pârtiei, pentru preluarea apelor pluviale. „Sunt mulțumit de modul în care se realizează lucrările, și se vede și stadiul avansat la clădirea administrativă a pârtiei, unde s-a finalizat acoperișul și se lucrează la birouri, grupuri sanitare, instalații electrice și la exterior. De asemenea, săptămâna aceasta vom lua o decizie și cu privire la soluția pentru amenajarea parcării, unde fie vom turna covor asfaltic, fie o vom pava”, a declarat primarul din Câmpulung Moldovenesc.

Mihăiță Negură a mai spus că în paralel se lucrează la instalația electrică pentru sistemul de iluminat, iar o altă echipă de muncitori lucrează pentru montarea tunurilor de zăpadă. Mihăiță Negură a adăugat că tot săptămâna aceasta va fi stabilită și soluția tehnică pentru amenajarea lacului de acumulare de 9.000 de metri cubi de apă, care va fi folosită pentru a alimentarea tunurilor de zăpadă. „Trebuie spus că toată instalația pentru telegondolă este în conservare, nu a dispărut nici un element în perioada în care au fost oprite lucrările”, a arătat Negură.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc a declarat că în cursul zilei de astăzi se va afla la Deva unde se va întâlni cu președintele grupului de companii Quasar, omul de afaceri Horia Daniel Faurdin. Mihăiță Negură a explicat că din acest grup face parte și compania Acomin, care în anul 2012 a finalizat instalația pentru telegondolă de pe pârtia Rarău, și care în prezent administrează o pârtie de schi din Voineasa. „Această companie are o experiență mare în administrarea pârtiilor, și vrem să vedem care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a omologa cât mai repede instalația de pe pârtia de pe Rarău. Vrem să vedem dacă ei pot să preia legal administrarea instalației noastre, să se ocupe de punerea ei în funcțiune. Administrarea întregului sistem trebuie să fie făcută de o echipă de specialiști”, a spus Negură.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava