MOPAN Suceava

Vast Resources a înregistrat în luna iulie o creștere a calității minereului extras de la cariera Mănăila. Rezultatele sunt o urmare a punerii în aplicare a soluțiilor găsite de experții tehnici de origine română și africană.

Soluțiile propuse de cele două echipe de experți tehnici i-au oferit companiei britanice Vast Resources posibilitatea de a crește calitatea concentratului de cupru cu 19-21% și, totodată, cantitatea de concentrat extras. În plus, compania va putea aplica tehnici similare și pentru concentratul de zinc, pentru a oferi clienților săi extras de înaltă calitate, ceea ce, în timp, va reprezenta un profit sigur.

Prin începerea procesului de separare a zincului de concentratul de cupru, nivelul de zinc a fost redus la 3%, de la o medie de 12% din concentratul extras. În acest mod a fost maximizată valoarea celor două tipuri de minereu, iar Vast Resources oferă clienților săi concentrat de cea mai înaltă calitate.

„Suntem bucuroși că, la mai puțin de o lună de la implementarea noilor tehnici de separare a concentratelor, Vast Resources înregistrează primele creșteri, calitative și cantitative. Cu toate că la începutul lunii am întâmpinat dificultăți din cauza inundaților cauzate de ploi, compania a investit în repararea drumurilor și în curățarea și scoaterea apei din carieră. Astfel, am reușit să ne atingem targetul de a crește cu 2,5% calitatea concentratului de cupru, la 19%,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv Vast Resources România.

Investițiile realizate în vederea îmbunătățirii calității materialelor extrase sunt doar o parte din planul pe care Vast Resources l-a pregătit în anul 2016 pentru dezvoltarea minei de la Mănăila, județul Suceava.

Despre Vast Resources:

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu ușurință tranziția de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava