Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 1 iunie 2024, de Ziua Internaţională a Copilului, Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul cu program Sportiv şi Academia Olimpică Română, filiala Suceava au organizat, în zona de agrement de pe malul râului Suceava, competiţia sportivă în aer liber Mini-jeux Olympiques Suceava-Paris 2024/Mini-jocurile Olimpice Suceava-Paris 2024.

Programul a cuprins un concurs de cros şi competiții sportive de echipă, handbal, volei, fotbal, în care au fost implicați peste 150 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială nr.1, Școala Gimnazială nr. 10 și Liceul cu Program Sportiv, precum şi 20 de profesori şi voluntari,.

În deschiderea acestei manifestări, domnul profesor Virgil Larionescu, directorul Academiei Olimpice Române, filiala Suceava, a transmis mesajul  dlui Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic şi a îndemnat participanții să se bucure de ceea ce sportul oferă : mișcare, sănătate, colaborare, prietenie, împlinirea unui ideal. Ziua Olimpică prefigurează ediția 2024 a Jocurilor Olimpice care, pentru prima oară, vor debuta cu paritate deplină de gen şi vor alinia la start sportivi cu performanțe deosebite, care se vor întrece sub motto-ul : „Mai Repede, Mai Sus, Mai Puternic – Împreună.”

La sfârşitul competiţiilor, toţi participanţii au primit medalii şi diplome, iar ocupanţii podiumului premii oferite de Academia Română de Sport şi Ambro Romcarton SA, care a propus cupe şi medalii din carton reciclat, în spiritul promovării devoltării durabile a mediului.

Evenimentul face parte din seria de activităţi demarate de Alianţa Franceză din Suceava în contextul împlinirii a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris, prin care se promovează un stil de viață sănătos și dezvoltarea armonioasă prin sport.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava