Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat, la Suceava, că în primele nouă luni ale acestui an, în județul Suceava s-a constat în o îmbunătățire a calității mediului antreprenorial. Ministrul finanțelor a fost prezent astăzi în județul Suceava pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri sucevean, la invitația președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. În cuvântul său, Anca Dragu a precizat că potrivit datelor oficiale, în primele nouă luni ale anului s-a constatat o scădere semnificativă, de 16%, a numărului de societăți comerciale care au declarat intrarea în insolvență. În același timp, ea a arătat că în aceeași perioadă numărul de înmatriculări noi de Societăți cu Răspundere Limitată a crescut cu 41%. Mai mult, Anca Dragu a precizat că cifrele oficiale pentru județul Suceava arată „destul de bine”, subliniind că în primul semestru al acestui an s-a remarcat o creștere cu 9,8% a cifrei de afaceri din județul Suceava, superioară celei de la nivel național din aceeași perioadă, de 6,1% și peste creșterea înregistrată la nivelul regiunii de Nord-Est, de 8,4%.
„Aceste cifre arată o însănătoșire a mediului de afaceri, dar arată o calitate de antreprenor care există la dumneavoastră în județ, și vă felicit pentru aceasta”, a spus Anca Dragu. Ea a remarcat faptul că și numărul mediu de salariați a înregistrat o creștere de 3,7% în primele opt luni ale anului, ușor peste media națională și regională.
Pe de altă parte, ministrul finanțelor publice a amintit și faptul că la rectificarea bugetară de săptămâna trecută județul Suceava a primit o sumă importantă de bani, prioritare fiind investițiile. Ea spus că după această rectificare, bugetul județului Suceava a ajuns la suma de 777,5 milioane de lei, din care 81 milioane de lei au provenit din rectificări și Hotărâri de Guvern.
Nu în ultimul rând, Anga Dragu a făcut referire și la ajutoarele de stat acordate de Ministerul Finanețlor Publice. Ea a precizat că în momentul de față se află în analiză în baza schemei de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă două proiecte ale unor societăți care vor să realizeze investiții în județul Suceava. „Sperăm din tot sufletul că documentația a fost bine întocmită și aceste societăți se vor califica și vor intra în posesia acestui ajutor de stat”, a mai spus Anca Dragu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava