Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 26 iunie – 3 iulie 2016, echipa InvestRomania a participat la o serie de seminarii organizate de Banca Mitsubishi UFJ, Tokyo, precum și la activități organizate de Ambasada Română din Tokyo, Ambasada Japoniei în România și JETRO (Organizația pentru Comerț Extern a Japoniei), cu scopul de a promova mediul investițional local.
Misiunea economică a presupus, pe lângă seminarii și o serie de întâlniri cu potențiali investitori japonezi, astfel încât aceștia să se familiarizeze cu mediul investițional din Europa Centrală și de Est.
Seminariile s-au desfășurat în trei orașe cheie din Japonia – Osaka, Nagoya și Tokyo, iar prezentările s-au axat pe următoarele sectoare: auto, real estate, servicii, energie, IT&C. Aproximativ 170 de companii au participat la evenimentele menționate, din care 120 numai din Tokyo, incluzând Denso, Toyota, Kawasaki, Kansai Paint, Tokyo Gas Engineering Solutions Corporation, Foster, Itoki Corporation, Nissin Corporation, etc.
În timpul seminariilor, companiile japoneze au fost informate despre evoluția țărilor Europei Centrale și de Est, despre optimizarea mediului de afaceri pentru investiții noi și nu în ultimul rând despre modul în care România poate deveni o rampă de lansare la nivelul afacerilor din UE. Aceste întâlniri au reprezentat pentru echipa InvestRomania posibilitatea de a afla principalele interese ale investitorilor japonezi precum și cele mai recente povești de succes din Japonia. Efortul comun al tuturor organizatorilor a permis ca seminariile să devină o platformă excelentă pentru promovarea potențialului de investiții românesc.
În cadrul misiunii economice a fost organizată și o masă rotundă la Ambasada României din Tokyo, la care au participat numeroși oaspeți de seamă. Prezentarea lui Manuel Costescu, Secretar de stat InvestRomania a oferit un motiv foarte bun pentru discuții suplimentare și a permis participanților să exploreze oportunitățile investiționale din România. Evenimentul a fost bine primit în rândul reprezentanților instituțiilor și companiilor japoneze.
InvestRomania și Ambasada României din Tokyo au organizat întâlniri individuale cu JETRO Tokyo, cu companiile japoneze existente în România, dar și cu cele ce au în vedere posibile investiții în România.
Pe lângă seminarii, echipa Invest România s-a întâlnit cu Mizuho Bank, instituție care acționează precum un broker pentru noile destinații de investiții japoneze.
„Misiunea economică a InvestRomania a reprezentat o mare oportunitate pentru consolidarea relațiilor comerciale și de investiții cu Japonia și pentru evidențierea României, drept destinație de investiții preferată în Europa Centrală și de Est. Am întâlnit o multitudine de companii, mare parte din acestea manifestând interes pentru România, mai ales după ce au aflat despre avantajele noastre competitive. Adevărul este că mulți investitori japonezi nu le cunoșteau, iar noi ne dorim să facem o schimbare în acest sens. Principalele lor domenii de interes includ sectoare precum cel auto și IT&C, care se potrivesc capacităților noastre. Prin urmare, îndemn investitorii japonezi să călătorească prin această țară frumoasă, să poarte discuții despre potențialele lor proiecte cu românii și să se întâlnească cu investitorii străini prezenți deja aici”, a declarat Manuel Costescu, Secretar de stat, InvestRomania.
Pe parcursul desfășurării acestor evenimente InvestRomania a fost susținută de Camera de Comerț Japonia – România, de Asociația de Afaceri România – Japonia, de Ambasada României din Tokyo, de Ambasada Japoniei în România, de JETRO, de investitorii străini precum și de o serie de alte instituții.

Misiunea economică a InvestRomania în Japonia, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava