Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai mulţi tineri din municipiul Câmpulung Moldovenesc vor organiza la finalul acestei săptămâni un miting pentru susţinerea finalizării lucrărilor la primul tronson al pârtiei de pe masivul Rarău. Mitingul va avea loc duminică, 7 februarie a.c., pe platoul central din municipiul Câmpulung Moldovenesc, între orele 12:00 şi 14:00. Unul dintre tinerii care se numără printre susţinătorii acestui miting, Gheorghe Sologiuc, ne-a declarat ieri că protestul va fi unul paşnic, şi va fi organizat pentru a atrage atenţia autorităţilor judeţene şi naţionale asupra importanţei finalizării pârtiei de schi de pe masivul Rarău, investiţie finalizată în procent de 80%.

Tinerii din Câmpulung Moldovenesc care au iniţiat această acţiune au şi susţinerea primarului acestui municipiu, Mihăiţă Negură. Acesta a precizat că din discuţiile avute cu organizatorii mitingului, aceştia vor în primul rând să „sensibilizeze” Guvernul pentru a aloca fondurile necesare finalizării investiţiei. „Câmpulungenii, şi nu numai sunt nemulţumiţi. Sunt foarte mulţi dintre cei care practică sporturile de iarnă, atât din Câmpulung Moldovenesc, cât şi din între judeţul, care au plecat la ski în Bukovel, în Ucraina. Nu e corect. Aici avem o investiţie de care ar beneficia tot judeţul, care va însemna locuri de muncă, venituri la bugetul local, dar şi dezvoltarea întregii zone. Însă din păcate în ultimii patru ani nu s-a mai făcut nimic pentru terminarea pârtiei”, a spus primarul din Câmpulung Moldovenesc.

Negură a spus că până în momentul de faţă în pârtia de pe Rarău s-a investit o sumă de 10 milioane de euro, iar pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare patru milioane de euro. Mihăiţă Negură a atras atenţia că în ultimii patru ani, de când s-au oprit lucrările, pe traseul primului tronson al pârtiei au început să apară diverse probleme. Negură a spus că una dintre cele mai mari astfel de probleme este apariţia unei alunecări de teren pe o lungime de 140 de metri, pe traseul pârtiei, fondurile necesare pentru remedierea acestei situaţii fiind de 1,8 milioane de lei.

Miting pentru susţinerea finalizării pârtiei de schi de pe Rarău, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava