Concert pascal
MOPAN Suceava

MOL România va finanța cu 300.000 de lei proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copiii cu dizabilități

Termenul înscrierilor în concursul de proiecte este 30 octombrie 2016

În cele 7 ediții anterioare ale programului, MOL România a finanțat cu peste 2 milioane de lei proiecte cu peste 9000 de beneficiari

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a opta ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, prin care oferă sprijin financiar organizațiilor neguvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu dizabilități. Finanțarea totală de 300.000 de lei va fi alocată câștigătorilor concursului de proiecte, înscrierile fiind deschise până la 30 octombrie 2016.

Ediția din acest an a Programului MOL pentru sănătatea copiilor a fost lansată în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. În cadrul evenimentului, un număr de 17 organizații care au primit finanțare în ediția precedentă au prezentat rezultatele proiectelor realizate în decursul anului.

„Ne onorează și ne bucură colaborarea cu organizațiile non-profit care ne-au fost parteneri în ultimii șapte ani. Aceste asociații antrenează terapeuți și profesioniști excepționali în sprijinul micilor beneficiari curajoși ai Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Generozitatea și cooperarea acestor organizații în beneficiul copiilor cu diferite dizabilități ne arată că acum șapte ani am ales o cale bună pentru susținerea cauzei copiilor. Pe lângă rezultatele medicale semnificative în unele cazuri, se poate constata efectul terapeutic pozitiv și asupra familiilor cu copii suferinzi, ceea ce este important pentru comunitățile unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Premiului MOL pentru sănătatea copiilor a fost acordat Asociației Audiosofia din București, pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a 7-a, 2015, a programului. Pe lângă profesionalismul în derularea proiectului „Caruselul măștilor”, juriul a apreciat cooperarea Asociației Audiosofia cu alte asociații participante la program și prezentarea proiectului la Conferința Europeană de Dramaterapie.

Laureata Premiului MOL pentru sănătatea copiilor va beneficia la următoarea ediție a programului de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, în valoare de 20.000 de lei, fără să se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un membru al juriului.

„Asociația Audiosofia din București a realizat proiectul său în cooperare cu Asociația Corabia Prieteniei din Timișoara și Asociația Ascultă Viața din Sibiu, iar Asociația Hip-Tep din Aiud, HorsEmotion din Timișoara și Fundația Salvator din Gheorgheni au colaborat în domeniul hipoterapiei. Contribuim astfel cu acest program la consolidarea relațiilor profesionale dintre organizațiile non-profit preocupate de terapiile prin artă și terapiile emoționale”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2016 – august 2017. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare este 30 octombrie 2016, iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.095.000 lei ONG-urilor care au derulat 129 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 9.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Proiecte realizate în 2016 prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Asociațiile și organizațiile care au implementat proiectele finanțate în ediția 2015 a Programului MOL pentru sănătatea copiilor au pus în aplicare diverse terapii emoționale, terapii prin artă și terapii experiențiale pentru copiii cu nevoi speciale. Terapii de integrare senzorială s-au desfășurat la Marghita, Galați și Sfântu Gheorghe; proiecte de terapie asistată de cai au fost derulate la Aiud, Timișoara și Gheorgheni; un proiect de acvaterapie a avut loc la Cluj; proiecte de terapie prin joacă pentru copii suferind de boli psihosomatice și limitatoare de viață au fost implementate la Oradea, Cluj, Târgu Secuiesc și Luncani (Bacău); activități de terapie prin muzică s-au desfășurat la Timișoara și Cluj; la București a fost organizat un curs de conștientizare corporală și dans pentru copii nevăzători; la Iași a fost realizat un atelier de olărit; un proiect unic pentru copii traumatizați a fost derulat la Timișoara; copii cu implant cohlear din București și Timișoara au beneficiat de dramaterapie, iar la Sînmartin (Harghita) dezvoltarea timpurie a fost susținută prin terapii combinate.

Copii purtători de implant cohlear din București, Timișoara și Iași s-au bucurat de o serie de activități conduse de colaboratorii Asociațiilor Audiosofia, Corabia Prieteniei și Ascultă Viața. Dramaterapia și terapia prin joc în cadrul activităților și taberelor de profil a ajutat peste 200 de copii să își exteriorizeze emoțiile dureroase, să-și descopere noi resurse, să-și depășească unele limitări și bariere interioare, ajungând să prezinte și un spectacol în fața unui public avizat, cu ocazia Conferinței Europene de Dramaterapie.

Asociația Kozmutza Flóra din Cluj-Napoca a derulat ediția a doua a proiectului de acvaterapie, destinat unui număr de 20 de copii cu deficiențe multiple sau asociate. Ca urmare a activităților de dezvoltare, micii beneficiari au învățat mișcările de bază ale înotului, și-au dezvoltat controlul echilibrului, și-au îmbunătățit motricitatea fină și grosieră, respectiv, au dobândit o independență mai mare atât în apă cât și în activitățile cotidiene.

Asociația Română pentru Studiu și Intervenție în Traumă (Timișoara) a derulat un proiect în premieră pentru România, vizând îmbunătățirea calității vieții a 15 copii traumatizați, utilizând cele mai recente studii și protocoale din domeniul cercetării și terapiei traumei la copii.

Copiii suferind de boli limitatoare de viață s-au bucurat de terapie prin joacă în mai multe orașe din țară. Fundația Hospice Emanuel din Oradea și Asociația Little People din Cluj a oferit educare în procedeele medicale, suport emoțional și terapie prin joacă copiilor spitalizați. De asemenea, Asociația Lumina a oferit terapie prin joacă unui număr de 17 copii de la Hospice Casa Albert în Luncani, județul Bacău.

Ședințe de terapie prin muzică au fost organizate în județeleTimiș și Cluj. Cei 32 de copii beneficiari ai proiectului derulat de Fundația de Abilitare Speranța din Timișoara și-au îmbunătățit limbajul, motricitatea, au făcut progrese în ceea ce privește răbdarea și încrederea în sine, iar 30 de copii care beneficiază de serviciile Asociației Autism Transilvania din Cluj-Napoca, suferind de tulburări din spectrul autist, au beneficiat de meloterapie după metoda Tomatis.

La Sînmartin (Harghita) și la Târgu Secuiesc au fost oferite terapii combinate în vederea îmbunătățirii calității vieții copiilor din regiune. Serviciile de dezvoltare timpurie oferite de colaboratorii Asociației Prosperitas Vitae unui număr de 40 de copii din zona Miercurea Ciuc au fost complementate prin meloterapie, hipoterapie și hidroterapie, iar specialiștii Asociației Bóbita au oferit ședințe de terapie emoțională în grup și tabere pentru copii suferind de boli psihosomatice.

Proiecte de terapie asistată de cai – hipoterapie – au fost implementate cu mare succes la Timișoara, unde Asociația HorsEmotion a contribuit la îmbunătățirea calității vieții a 10 copii de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică pentru Copii Timișoara.

Asociația Hip-Tep și Fundația Salvator au organizat programe de dezvoltare personalizate de terapie cu ajutorul intermediul prietenilor patrupezi, pentru 14 copii din Aiud și, respectiv, pentru 15 copii din Gheorgheni.

Ședințele de terapie prin dans și conștientizare corporală organizate de Asociația Tandem din București, cu ajutorul unui specialist din străinătate, au ajutat 20 de copii nevăzători în dezvoltarea coordonării motorii, în dobândirea unui grad de independență mai ridicat, și în creșterea interesului pentru explorarea spațiilor deschise.

Terapii de integrare senzorială au fost utilizate în județele Covasna, Bihor și Galați. La Marghita și la Sfântu Gheorghe colaboratorii Fundației Creștine Elim și ai Asociației Help au primit finanțare pentru amenajarea unor camere multisenzoriale, iar la Galați s-au conceput programe de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu dizabilități, utilizând resursele existente ale Fundației Inimă de Copil.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava