MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat că Suceava se poate mândri că are cea mai modernă aerogară de aeroport din zona Moldovei. Cătălin Nechifor a fost prezent joi la inaugurarea lucrărilor din cadrul celei de-a doua etape de modernizare a aerogării Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea. Nechifor a spus că în prima etapă au fost înlocuite geamurile aerogării, iar în a doua etapă a fost modernizat întregul interior al clădirii. El a spus că investiţia în prima etapă a fost de 413.000 de lei, în timp ce investiţiile în modernizarea interiorului aerogării au fost de 1,47 milioane de lei. Şeful administraţiei judeţene a apreciat că în momentul de faţă Suceava se poate mândri că are cea mai modernă şi dotată aerogară din zona Moldovei. „Au fost realizate lucrări în urma cărora a fost reamenajat întregul spaţiu al aerogării, a fost schimbat designul interior, şi am reuit să integrăm într-un concept nou, modern, atât partea de lemn, cât şi structurile metalice. Interesul nostru a fost să asigurăm pentru pasageri mai mulţi parametri de siguranţă, dar şi de confort. De asemenea, în urma acestor lucrări vor fi schimbate şi fluxurile de pasageri”, a explicat Cătălin Nechifor. El a adăugat că după reorganizarea fluxurilor din incinta aerogării vor putea fi procesaţi peste 100 de pasageri pe oră, pentru a se face astfel faţă curselor operate cu avioane de mari dimensiuni.

Preşedintele CJ Suceava a spus că la aerogara Aeroportului „Ştefan cel Mare” va urma o a treia etapă de modernizare, în care vor fi efectuate lucrări în exteriorul clădirii. El a precizat că pentru această etapă, administraţia judeţeană este pregătită cu procedurile de realizare a lucrărilor, în aşa fel încât anul acesta să fie finalizate toate lucrările de modernizare.

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a spus că în data de 25 martie a.c. va avea loc deschiderea licitaţiei pentru contractarea unui credit bancar pentru confinanţarea proiectului european de modernizare a aeroportului, precum şi pentru achiziţionarea de echipamente.

Făcând referire la proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie de tip ILS”, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că lucrările sunt avansate din punctul de vedere al execuţiei.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că până în momentul de faţă plăţile pentru lucrările de modernizare a aeroportului au fost făcute din bugetul judeţean. „Aşteptăm ca Ministerul Transporturilor să finalizeze anexa la contract, pentru a putea utiliza fondurile europene. Vestea foarte bună pe care am aşteptat-o vine în privinţa modalităţii de decontare, asta însemnând că firma care realizează lucrările va beneficia de decontări lunare”, a spus Nechifor.

El a arătat că nu vor exista probleme cu finanţarea investiţiilor.

Nechifor anunţă că Aeroportul Ştefan cel Mare are cea mai modernă şi dotată aerogară din zona Moldovei, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava