MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat joi că nu a găsit încă unde este milionul de euro pe care fostul şef al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, spunea că l-a adus în judeţ în fiecare zi a mandatului său. Nechifor a declarat că a căutat acest milion de euro adus în fiecare zi în judeţ din fonduri europene şi în trecut şi de când a preluat şefia administraţiei judeţene, însă până în momentul de faţă nu a reuşit să ajungă la suma pe care o invoca Gheorghe Flutur. Cătălin Nechifor a spus că în urma unei analize a proiectelor cu fonduri europene implementate în perioada de Consiliul Judeţean sub conducerea lui Gheorghe Flutur s-a constatat că valoarea totală a acestora este de 59,54 milioane de euro. Nechifor a enumerat proiectele europene realizate în perioada 2008 – 2012 de către administraţia judeţeană sub conducerea lui Flutur, respectiv Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei – 11,5 milioane de euro, Sistemul de management integrat al deşeurilor (parţial finanţat) – 20 de milioane de euro, precum şi modernizarea drumurilor judeţene Dolhasca – Probota – 1,2 milioane de euro, Salcea – Vereşti – 3 milioane de euro, Vatra Dornei – Şaru Dornei – 8,4 milioane de euro, Dărmăneşti – Calafindeşi – Siret – 3,6 milioane de euro şi Pojorâta – Rarău – 6,8 milioane de euro. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că cele cinci proiecte pentru modernizarea drumurilor judeţene menţionate anterior au fost precontractate în perioada în care preşedinte al CJ Suceava a fost gavril Mîrza.
Preşedintele CJ Suceava a adăugat că la aceste proiecte se mai adaugă altele cu o valoare mai mică, respectiv „O viaţă normală la Sasca” – 700.000 de euro, Gospodina – Sasca – 400.000 de euro, Centrul Naţional de Informare Turistică – 380.000 euro, Crăciun în Bucovina – 200.000 de euro, Paştele în Bucovina – 200.000 de euro, Hora Bucovinei – 161.000 de euro, Pelerin în Bucovina 218.000 de euro, Strategia de Dezvoltare a Judeţului Suceava – 67.000 de euro, Sistemul integrat pentru performanţă în actul administrativ – 457.000 euro, promovarea folclorului ucrainean în judeţul Suceava – 128.000 de euro, monografia folclorică a ucrainenilor – 118.000 de euro, modernizarea drumul judeţean Siret – Frătăuţi – 668.000 de euro, modernizarea drumului judeţean Benea – Moldova Suliţa – 711.000 euro, şi Centrul transfrontalier de afaceri – 202.000 euro.
„Dacă analizăm aceste programe, vedem că cele făcute efectiv de Gheorghe Flutur au valori la nivelul a sute de mii euro. Cele făcute înainte erau peste un milion de euro. Adunate aceste proiecte se ridică la 59,54 milioane de euro pe total 4 ani. Dacă împărţim la numărul de zile, 1424 de zile cât a fost mandatul lui Gheorghe Flutur, de la milionul de euro pe care acesta spune că l-a adus în judeţ, ajungem la 41.813 de euro. Până la un milion de euro mai trebuie încă aproape 960.000 de euro. Flutur ori mai dă explicaţii, ori mai găsim pe undeva. Însă i-am căutat şi nu sunt”, a încheiat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava