Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că la mitingul împotriva construcţiei bugetare care a fost organizat, ieri, de PDL în faţa Palatului Administrativ a văzut mai mulţi papagali şi un bîtlan. El a făcut afirmaţia ca urmare a faptului că deputatul PDL Ioan Balan a fost la protest cu o colivie în care se aflau doi papagali, dintre care unul roşu, iar celălalt galben, aluzie la culorile PSD şi, respectiv, PNL. Democrat-liberalii spun că bugetul nu este unul de dezvoltare, ci unul de blocare a judeţului Suceava. Referitor la mitingul PDL, preşedintele Nechifor a spus că pe vremea guvernării democrat-liberale românii ieşeau în stradă fără să aibă în spate o forţă politică, ci mînaţi de ura faţă de PDL. El a adăugat că ţara traversează o perioadă dificilă, dar este convins că Guvernul USL îşi va respecta promisiunile făcute românilor anul trecut.

Nechifor a subliniat că cei care au protestat joi în faţa Palatului Administrativ nu au înţeles faptul că pe vremea când PDL guverna România şi judeţul Suceava mitingurile de protest erau mult mai bine organizate şi mult mai ample. „Ei nu au înţeles că pe vremea PDL românii ieşeau în stradă fără să aibă în spate o implicare politică. Ieşeau pur şi simplu din ură faţă de PDL. Şi chiar dacă acum traversăm o perioadă dificilă, şi sunt convins că sunt români supăraţi că nu am reuşit să facem tot ceea ce am promis, însă să nu uităm că suntem pe un calendar guvernamental de patru ani, iar obiectivele sunt asumate pas cu pas. Şi sunt convins că mare parte din ceea ce am spus anul trecut se va şi întâmpla”, a afirmat Nechifor, el amintind că actualul Guvern USL a reuşit deja să dea înapoi românilor salariile şi pensiile tăiate de fosta putere PDL, iar de la 1 ianuarie 2014 pensiile vor creşte cu 3,7%, iar salariul minim pe economie va creşte la suma de 900 de lei până în iulie 2014.

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a vrut să-i reamintească liderului PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care au fost promisiunile pe care le-a făcut în priviţa construirii de autostrăzi care să lege Suceava de Bucureşti sau de Vestul ţării. Nechifor a făcut aceste precizări în condiţiile în care una dintre acuzaţiile aduse de Flutur actualei puteri USL a fost aceea că a izolat judeţul Suceava, şi mai mult în această zonă a ţării nu se construieşte nici o autostradă. În aceste condiţii, Cătălin Nechifor a amintit că Gheorghe Flutur a declarat în 20015, când era ministru al agriculturii, că s-ar fi întâlnit cu oameni de afaceri din Germania şi Austria, cu care a discutat despre posibilitatea construcţiei unei autostrăzi Suceava – Cluj – Budapesta. Nechifor a mai afirmat că în 2011, Gheorghe Flutur anunţa că i-a solicitat sprijinul fostului premier PDL, Emil Boc, pentru construcţia autostrăzii Suceava – Bucureşti. „Din 2005 şi pnă acum ceva timp, Gheorghe Flutur, Emil Boc şi PDL au condus în permanenţă ţara. Nu am mai auzit nimc despre aceste două proiecte, nici un studiu tehnic, nici un studiu de fezabilitate. Şi sigur că de la ceea ce înseamnă atacuri politice, până la realitate e diferenţă mare. Acum Guvernul USL condus de Victor Ponta are un plan strategic cu privire la construcţia de autostrăzi. Şi e prima dată când România şi-a pus pe hârtie o strategie în acest sens”, a explicat preşedintele CJ Suceava.
El a arătat că până în anul 2018, Guvernul USL are la dispoziţie aproape 5 miliarde de euro pentru construcţia de autostrăzi, din fonduri europene, la care anual se va mai adăuga o sumă de aproape un miliard de euro, care se va colecta din acciza de 7 eurocenţi/litru de carburant. Cătălin Nechifor a precizat că Suceava va intra în acest program de autostrăzi până în anul 2020, însă până atunci în zona Regiunii de Nord Est vor fi construite mai multe tronsoane de autostrăzi. „De ce domnul Flutur nu vede că totuşi Suceava, încet încet, pe etape, se apropie de autostradă? De ce nu vede faptul că într-un plan bine pus la punct, în care acceptăm cu toţii să contribuim la acest sistem de autostrăzi prin plata acestei accize de 0,07 euro/litru de carburant, vom realiza reţeaua de autostrăzi pe care o avem în această strategie. Pentru că nu avem alte surse de finanţare. În afară de cei aproape 5 miliarde de euro, România nu are alţi bani la dispoziţie pentru a construi această reţea. Şi printr-un efort colectiv, printr-un tip de acciză pe care toţi îl plătim, şi care se va regăsi în autostrăzi, ne putem asigura ca în orizontul de timp 2020 vom avea o Românie cu totul şi cu totul alta decât cea pe care o avem în prezent”, a încheiat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava