MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că instituţia pe care o conduce vrea să fie sigură că firma botoşăneană Transporturi Auto îşi va respecta contractul pentru întreţinerea drumurilor din judeţ. Nechifor a anunţat că în urma evenimentelor petrecute în ultima perioadă legate de arestarea principalilor acţionari ai societăţii Transporturi Auto SA. Botoşani, care face parte din această asociere, am solicitat o întâlnire cu reprezenţanţii firmelor contractante pentru a stabili modul de derulare al contractului. De precizat că cei doi acţionari importanţi ai firmei botoşănene Constantin Conţac şi fiul acestuia, Liviu Conţac, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, cu executare. De precizat că CJ Suceava prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a încheiat în anul 2010, Acordul Cadru privind lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor judeţene, pe o perioadă de trei ani, cu o asociere formată din cinci firme.

„Solicitarea vine, în special, datorită apropierii perioadei de iarnă, în vederea evitării unor evenimente nedorite legate de blocarea circulaţiei autovehiculelor sau izolarea unor localităţi. Discuţiile se vor axa pe capacitatea de intervenţie şi modul de organizare al bazelor de deszăpezire, asigurarea cu material antiderapant, a utilajelor specifice de intervenţie şi a personalului deservent”, a spus Nechifor. El a adăugat că în cazul în care se vor constata disfuncţionalităţi în modul de organizare şi în ceea ce priveşte dotarea cu utilaje, se va conveni asupra modului de soluţionare, fie prin preluarea unor trasee de către firmele din asociere, fie prin subcontractarea unor parţi din contract, către alte societăţi, care fac dovada capacităţii de intervenţie pe perioadă de iarnă.

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că pentru verificarea soluţiei adoptate,  se va constitui o comisie la nivelul consiliului judeţean care va inspecta fiecare bază de deszăpezire privind dotarea tehnică şi stocurile de nisip şi sare. „Demersul iniţiat de consiliul judeţean este pentru a ne asigura că circulaţia pe drumurile din administrare se va desfăşura în bune condiţii astfel încât locuitorii judeţului să nu fie afectaţi de ninsorile din această iarnă”, a precizat preşedintele CJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava