Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Vatra Dornei, Neculai Bereanu, le solicită parlamentarilor PNL de Suceava să spună dacă mai susţin sau nu noul Cod Fiscal. El consideră că cel mai important document de politică fiscală trebuia promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că a fost conceput de specialişti, şi a fost dezbătut în ambele Camere ale Parlamentului. Senatorul PSD a amintit că parlamentarii PNL au depus amendamente la Cod, iar acestea au fost aprobate. Neculai Bereanu a dat asigurări că Guvernul Ponta poate să implementeze prevederile noului Cod Fiscal începînd din 2016. Săptămîna trecută, preşedintele Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare.

Neculai Bereanu a declarat că din punctul său de vedere preşedintele României Klaus Iohannis trebuia să promulge noul Cod Fiscal. „Preşedintele României a retrimis în Parlament noul Cod Fislca, considerând după o lună că poate să facă acest lucru fără o analiză serioasă. Consider că acest Cod Fiscal trebuia promulgat, pentru că este foarte aşteptat de mediul de afaceri şi de cetăţenii din România”, a declarat Bereanu. El a precizat că noul Cod Fiscal a fost conceput de specialişti din Ministerul de Finanţe, a fost în dezbaterea publică mai mult de o lunpă, iar în Parlamentul României a fost dezbătut împreună cu specialişti în domeniu precum şi în comisiile de specialitate. „Consider că odată aprobat cu votul unanim al coaliţiei de guvernământ, dar şi votul PNL, acest Cod Fiscal trebuia promulgat de preşedinte”, a spus senatorul PSD de Suceava.
El a spus că dacă noul Cod Fiscal trebuia să fie promulgat pentru ca de la începutul anului 2016 românii să aibă parte de o relaxare fiscală, atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru cetăţeni.
„Klaus Iohannis spunea că acest cod fiscal ar produce un dezechilibru economic şi că actualul Guvern condus de Victor Ponta nu ar putea să-l implementeze”, a arătat Bereanu. El a adăugat că actualul Guvern a demonstrat în ultimii ani că poate lua măsurile cele mai bune pentru a asigura o creştere economică susţinută, dând dovadă în acelaşi timp că este un guvern responsabil şi că are competenţa necesartă să implementeze noul Cod Fiscal.
„Din nefericire, după retrimiterea în parlament a Codului Fiscal, vedem foarte multe voci ale parlamentarilor din fostul PDL care consideră că acest cod nu ar trebui susţinut, în condiţiile în care şi-au dat votul pentru aprobarea lui. Grav este că PDL una spune şi alata face, aşa cum s-a întâmplat şi când au fost la guvernare. Şi să aducem aminte că ei au tăiat pensiile şi salariile, şi abia acum, după cinci ani, am ajuns din nou într-o stare de stabilitate”, a spus Neculai Bereanu.
Senatorul sucevean adresat o rugăminte către parlamentarii din vechiul PNL, inclusiv cei din judeţul Suceava, să spună tranşant dacă mai susţin acest Cod Fiscal.
Bereanu a arătat că prin adoptarea acestui coed TVA se va reduce la 19%, ceea ce înseamnă şi scăderea cheltuielilor cu utilităţile. De asemenea, el a arătat că prin diminuarea cheltuielilor, mediul de afaceri va putea să-şi recapitalizeze sumele de bani respective.
Pe de altă parte, el a arătat că la sfârşitul săptămânii trecute a fost în zona de munte a judeţului, acolo unde numeroşi reprezentanţi ai mediului de afaceri sucevean, dar şi cetăţenii i-au spus că sunt îngrijoraţi de faptul că şeful statului a respins noul Cod Fiscal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava