MOPAN Suceava

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi o hotărâre privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 164/2015 a viei și vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole.

Actul normativ asigură aplicarea cadrului juridic și a reglementărilor specifice producției, îmbutelierii, etichetării și comercializării produselor vitivinicole.

Hotărârea cuprinde prevederi referitoare la stabilirea arealelor viticole din România, la înființarea, întreținerea și defrișarea plantațiilor viticole, precizări referitoare la produsele și subprodusele vitivinicole, precum și practicile și tratamentele oenologice autorizate.

Actul normativ detaliază condițiile pe care trebuie să le îndeplinească vinul cu denumire de origine controlată (D.O.C.), vinul cu indicație geografică (I.G.) și detaliază tipurile de vin speciale.

Hotărârea stabilește condițiile de comercializare a strugurilor de vin, a vinurilor și a celorlalte produse vinicole, modul de ambalare, etichetare și prezentare, precum și gestiunea și controlul pieței vitivinicole. De asemenea, hotărârea detaliază responsabilitățile din sarcina operatorilor din sectorul privat sau comercial în vederea asigurării trasabilității produselor vinicole, precum și în vederea asigurării furnizării unor produse viticole corespunzătoare din punct de vedere calitativ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava